Android cihazlarda sistem ses ayarları

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android işletim sistemine sahip telefon modellerinde ses ayarları bölümünden hangi işlemleri yapabiliriz ? Bildirim sesleri açma kapatma nasıl yapılır ?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android telefon modellerinde ses ayarlarının nasıl yapılacağını ve bu ses ayarlarında hangi seçeneklerin yer aldığını bu haberimizde yayınlayacağız. Ses olayı mobil telefonlar için önemli bir başlık olmaktadır. Çünkü telefon içerisinde bir çok özellikten farklı sesler gelebilmektedir. Bu sesler bazen kullanıcıları rahatsı edebildiği gibi bazende kullanıcılar bu sesleri açmak istemektedir. İşte bu haberimizde bunu nasıl yapabileceğinizi anlatacağız.

Özellikle ülkemizde cami vb ortamlarda telefonunuzun çalmaması istediğiniz taktirde burada yer alan bölümden telefonu sessize alabilirsiniz. Çünkü bazı uygulamalar sadece telefon zil sesini sizlerin belirttiği zamanlarda kapattığı için telefona gelen bir bildirimde veya mesaj gelmesi durumunda yine telefonunuzdan ses çıkmaktadır. İşte Android telefonda ses ayarlarının inceliklerini yayınlayacağız.

Android cihazlarda sistem ses ayar seçenekleri

Android cihazlarda sistem ses ayarları

Bu işlem için telefonunuzun ayarlar bölümüne giriş yapınız, ardından ses ve bildirimler seçeneğine tıklayınız. Bu seçenek eğer ayarlarınız sekmeli ise cihaz bölümünde bulunmaktadır. Şimdi bu ayar seçeneğinde yer alan seçenekler hangi işlevleri yaptığını açıklayalım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Telefonda yer alan tuş sesleri: Android telefonda yer alan tuş seslerini buradan kapatabilirsiniz. Bu sesleri bir arama yaptığınızda duyabilirsiniz eğer duymak istemiyorsanız karşısındaki seçeneği pasif konuma getiriniz.
  • Dokunma sesleri: Ekranda yer alan uygulamalara veya ekranın herhangi bir yerine dokunduğunuzda çıkan sesi bu seçenekten kapatabilir açabilirsiniz.
  • Ekran kilidi sesi: Bu seçenekte ise kilit ekranı açtığınızda telefon bir ses çıkarmaktadır. Bu ses sizleri rahatsız ediyorsa buradan kapatınız.
  • Adapt Sound: Bu seçenekte ise telefonunuza uygun kulaklık taktığınızda bu seçenek ile sesin kulaklıktan gelmesini sağlayabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 20:54

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.