Android' i köşeye sıkıştıran Judy virüsü

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android cihazları özellikle cep telefonlarını zora sokan Judy virüsü şuan 36 milyon cihaza Google Play' den bulaştı. Judy aynı zamanda reklam virüsü özelliğine de sahip.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Reklam virüsünden bahsettik. Yani internette dolaşırken ekrana sürekli reklamların gelmesi ya da reklamların açılmasına neden olan virüs. 

Bilgisayar çağının en büyük sorunlarından biri Siber Güvenlik konusudur. Check Point Firmasının araştırma yapan çalışanları geçtiğimiz hafta Android ekosistemin de dolaşmaya başlayan bir virüs yazılımı bulmuşlardır. Bulunan bu virüse “Judy” adı verilmiştir. Judy virüsünü bu kadar önemli yapan ise 1 haftada 36 milyon cihaza bulaşmasıdır. Yapılan araştırmalara göre Judy virüsü reklam gelirlerinin artışını sağlamak için Google Play Store’den indirilen 41 Android uygulamasının içerisine saklanmış durumdadır.

Judy virüsü google’ın güvenlik ağlarına takılmadan Google Play Store’a girmiştir. Google Judy virüsünü ortadan kaldırmak için çalışmalara başlamıştır ve bir güvenlik raporu yayınlanmıştır. Yayınlanan güvenlik raporun da geçen ifade şu şekildedir; “Zararlı yazılım, reklamlarda büyük miktar da hileli tıklama oluşturmak için cihazları kullanıyor. Bu işin arkasındaki failler için reklam gelirlerini arttırıyor” şeklindedir.

Judy reklam virüsü

Android' i köşeye sıkıştıran Judy virüsü

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Judy virüsü nasıl bulaşıyor?

Google Play Store kullanıcısı virüsün bulunduğu programı indirdikten sonra, sunucu ile bir şekil de bağlantı kuran kötü amaçlı yazılım belli ettirmeden yapmak istediği şeyleri yapmaya başlamaktadır. Java Script kodları, kullanıcıya ulaşan reklam URL’leri kötü amaçlı virüs sayesin de aldatılmaktadır. Virüs Bilgisayar da bulunan tarayıcılara her yönden benzeyen sistem sayesin de, reklamların bulunmuş olduğu sayfalara yönlendirme yapıyor ve sahte reklam tıkları oluşturmaktadır. Kullanıcı tarafından tıklanan reklamlar virüs yazılımcılarına gelir olarak dönmektedir.

Judy virüsü nasıl bulaşıyor?


Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 15:32

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.