Android P Vulkan API 1.1 desteği

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Vulkan API' ın yeni sürümü 1.1 Android P ile geliyor. Artık oyunlar daha hızlı ve performanslı olacak. Geliştiricilerin çalışmalarını sürdürdüğü sürümün testi Android' in P beta 2…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android P ile hızlı oyunlar geliyor. Oyunları hızlandırmak için kullanılan yeni Vulkan API sürümü çıktı.

Vulkan API 1.1, Khronos’ un geliştirdiği yeni nesilin OpenGL olarak adlandırılan Vulkan API, geliştiriciler için GPU üzerinde çok iyi kontrolü ve esnekliği sağlan performansı arttıran bir çalışma.

Google’ un yeni Android versiyonu Android P bu yıl içerisinde yayınlanması bekleniyor. Testleri süren yeni Android’ in şu aşamada ilk Pixel modellere sunulması gündemde.

YouTube’ a düşen bir videoda, Android P güncellemesi ile oyunlarda daha performanslı olacağı görülmekte. Bu performansı Vulkan API 1.1 sürümü sayesinde sağlandığı belirtildi. Vulkan API, ilk olarak Android 7.0 ile geldi. Yeni sürümde Android P ile çıkacak. Mevcut beta sürümde yer almadı. Ama beta 2′ de yer alması bekleniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android P Vulkan API 1.1 desteği

Android P ile daha hızlı oyunlar

Konsol kalitesinde oyunlar cep telefondan oynanabilecek. Vulkan API 1.1, mevcut donanımları daha performansılı kullancak. Aynı zamanda grafiklerde bazı iyileştirmeler sunacak.

Oyunlarda, Vulkan API 1.1 şu an için OpenGL ES’ den daha performans sağlıyor. İlk oyunlar FPS oyunları olabilir. Yeni özelliğin 2018′ de gelişiminin devamı ve 2019′ da ise yayılması bekleniyor.

Yeni sistemdem tüm oyunlarda performans sağlamayacak. Geliştiricilerin seçtiği ve uygun gördüğü oyunlarda kullanılacak. www.youtube.com/embed/WI7nXq8oozw?rel=0


Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2020, 02:24

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir