Android telefonda performans değerlendirmesi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android işletim sistemine sahip telefon veya tabletlerde performans testlerini nasıl yapabiliriz ? En doğru performans verilerini nasıl alabiliriz ?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sistemi ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan işletim sistemleri arasında yer almaktadır. Bu işletim sistemine sahip telefon veya tablet cihazlarının sayısı çok fazladır. Peki bu işletim sistemine sahip telefon veya tabletlerin performans testleirni nasıl yapabiliriz ?

Android telefonlarda performansı değerlendirmesi nasıl yapılır 

Android telefonlarda performansı değerlendirmesi nasıl yapılır

Android cihaz kullanıcılarının en çok merak ettiği konulardan biride kullanmış oldukları android işletim sistemlerine sahip telefon veya tabletlerin performans değerlerinin nasıl olduğudur.

Cihazlarında herhangi bir sorun olduğunu düşünen veya herhangi bir sebepten dolayı telefon ve tabletlerine virüs bulaştığını düşünenler son olarak ise android cihazlarında yavaşlama olduğunu düşünenler her zaman bu testi telefonlarına uygulamayı düşünmektedirler. Bu test işlemini bir yazılım aracılığı ile yapabilmeniz mümkündür. AnTuTu yazılımı ile bu işlemi yapabilirsiniz. AnTuTu yazılımının en belirgin özelliği ise aynı model numarasına sahip telefonları birbirleri ile kıyaslama imkanı vermektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Örnek olarak AnTuTu yazılımı ile Galaxy S7 cihazınızın testlerini yaptığınızda diğer modeller ile kıyaslandığında ilk sırada olması yeterlimidir. Tabiki değildir. Yazılım aynı zamanda telefonunuza ait yani galaxy S7 modelinin bu değerlendirmesini yeterli bulamayarak aynı zamanda benchmark puanlarınında detayını vermektedir. Bunun yanı sıra kişilerin overclock ile işlemci frekansını ne seviyelerde olduğunu göstermektedir. Ayrıca programda yer alan farklı puanlama türlerinin sizden nekadar önde ve geride olduğunu göstermektedir.

Bu yazılımı kullanmak aslında çok kolaydır. Yapmanzı gereken bu yazılımı internetten indirdikten sonra programı çalıştırınız. Ardından Test sekmesi bölümünde yer alan Start Test yazısına tıklayarak cihazınızın testini başlatabilirsiniz. Bu program aracılığı ile CPU, RAM, 2 ve 3 boyutlu grafik, veritabanı okuma/yazma, SD kart okuma/yazma gibi özellikleri test etmektedir.


Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2017, 17:52

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak