Android telefonda ROOT uygulamaları

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Anroid telefonlarda root işlemini yaparken hangi programları kullanabiliriz? En iyi root programları hangileridir? Unutmadan bazen root büyük sorunlara neden olabiliyor!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android telefonlarda daha önceki makalelerimizade rootlama işleminin ne demek olduğunu açıklamıştık. Kısaca değinirsek root telefonda sizlere kök dizinde admin yetkisi vermektedir. bu yetki ile telefonunuzun işlemci performansına kadar ayarlama imkanı sizlere verilmektedir. Peki rootlama işlemi nasıl yapılır?

Android telefonlarda rootlama için bir kaç farklı yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemlerden birincisi telefon modelinize ait root dosyasını internetten araştırarak bulup daha sonra Odin aracılığı ile telefonunuza yüklemektir. Bu şekilde rootlama işlemlerinde bazen telefonunuzda kernel uyarısı çıkabilmektedir. Örnek olarak verecel olursak Galaxy S5 modelinde çok sıklıkla karşınıza gelen rootla işleminde ilk açılışta gelen kernel uyarısı diyebiliriz.

Android telefonlarda ROOT uygulamaları

Peki bu uyarıyı almamak için ne yapmalıyız ? Bu sorunuza aslında tam cevap verebilmke mümkün değil çünkü bu yöntem her telefon modelinde çalışmamaktadır .Deneme yanılma yöntemi ile bulmanız gerekmektedir. Rootlama işlemini eğer birazdan sizlere paylaşacağımız uygulamalar aracılığı ile yaparsanız büyük bir ihtimalle bu uyarıyı almayacaksınız. Fakat bu uygulamalarında telefonunuza sizden habersiz yazılımlar kurması sizleri rahatsız edebilir. Çünkü telefonunuzda desen kilitini aktif ettiğinizde isemediğiniz bir görüntü karşınıza çıkacaktır. Bu girişten sonra şimdide en çok kullanılan ROOT uygulamalrını yayınlamaya başlayalım;

King ROOT : ilk sırada bu uygulama yer almaktadır. Kullanımı kolay bir yazılımdır. Şunu belirtmekte fayda var bu uygulamaların apk sürümleri google play storede bulunmamaktadır. Sizler internet tarayıcınızı telefon üzerinden açarak arama kısmına king root yazdığınızda direkt oalrak karşınıza ilk sırada king root sitesi gelecektir. Bu linke tıkladığınızda karşınıza kingroot apk indirme linki çıkacaktır. Uygulamayı kurduğunuzda kingroot telefonunuzu tarayacaktır. Eğer root atacağı telefonların içerisinde ise işlemine devam edecektir, değilse sizlere bu konuda uyarı verecektir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android telefonda ROOT uygulamaları

iROOT : Yukarıda yazılımın ardından ikinci sırada iRoot yazılımı bulunmaktadır. Bu yazılımı eğer yukarıdaki uygulama ile rootlama yapamadığınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca iRoot yazılımın bilgisayar versiyonu da bulunmaktadır. Hem android telefonunuzun üzerinden hemde bilgisayar üzerinden rootlama işlemini yapabilirsiniz. Bu yazılımında aynı KingRoot gibi telefon seçme özelliği bulunmaktadır. 

root uygulamaları


Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 17:44

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.