Google Play sahte uygulamaları kaldıracak

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google Play Store bazı sahte uygulamalar tespit edildi. Açıklamaya göre bu uygulamalar Google Play' dan kaldırmak için işlem başlatıldı. Uygulamalar reklam virüsü mü?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sisteminin uygulama merkezi olan Google Play Store yakın zaman içerisinde sahte uygulamalar ile ilgili kaldırma kararı uygulayacak. Kullanıcı güvenliği için geçtiğimiz günlerde 2 milyon kişiden fazla indirme alan toplamda 20’den fazla uygulama Google Play Store üzerinden kaldırılarak işlemlere başlandı.

20’den fazla uygulamanın kaldırılma gerekçesi olarak tıklama sahtekarlığı açıklaması yapılır iken Google Play Store’un önümüzdeki günlerde yeni taramalar ile birlikte sahte uygulamaları tamamen Store içerisinden kaldırmayı planladığı gözlemleniyor.

Reklamlarda sahtecilik reklam virüsü denilebilir

Google Play Store tarafından gerçekleştirilen resmi açıklamada aşağıda listeleyeceğimiz 20’den fazla uygulamanın özellikle reklamlar konusunda yaptıkları sahtecilik işlemleri nedeni ile Google Play Store’dan tamamen kaldırıldığı belirtildi. Haksız gelir elde eden ve reklamverenleri aldatan uygulamaların tekrar aynı sistem ile Google Play Store’de yer alması ise imkansız olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Play sahte uygulamaları kaldıracak

Google Play Store’dan kaldırılan uygulamalar

– Sparkle FlashLight
– Snake Attack
– Math Solver
– ShapeSorter
– Tak A Trip
– Magnifeye
– Join Up
– Zombie Killer
– Space Rocket
– Neon Pong

– Animal Match
– Roulette Mania
– HexaFall
– HexaBlocks
– Just Flashlight
– Table Soccer
– Cliff Diver
– Box Stack
– Jelly Slice
– AK Blackjack
– Color Tiles
– PairZap

Yeni araştırmalar ile uygulama denetimi artacak

Kullanıcılarına güvenilir uygulamalar sunmak isteyen Android işletim sistemi Google Play Store üzerinde indirmeye açık olan uygulamalarda yeni araştırmalar ve denetimler yapılacağını, bu tarz sahtecilik işlemleri olan tüm uygulamaların kaldırılacağı ve yeni eklenecek uygulamalarında ekstra kontrol işlemlerinden geçirileceğini belirtti.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir