Pico TTS uygulaması nedir nasıl kullanılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android telefonlarda Pico TTS uygulaması nasıl kullanılır? Pico TTS uygulaması kullanabilmek için hangi işlemleri yapmamız gerekmektedir? Pico TTS nedir? Yazıları sesli iletme…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sistemi Google tarafından ortaya çıkarılıp geliştirilen bir yazılımdır. Linux tabanlı bu uygulamanın geliştirilmesi de google tarafından yapıldığından dolayı bu işletim sistemiyle ilgili bir çok yan uygulamada yine firma tarafından çıkarılmkatadır. İşte o uygulamalardan birini bu haberimizde yayınlayacağız.

Google geliştirmiş olduğu android işletim sisteminin son serisi olan android 7.0 işletim sistemini çıkardı. Bu android işletim sistemi etrafımızda bulunan telefon markalarında bir çoğüunda kullanılmaktadır. Bundan dolayı kullanım oranı en fazla olan mobil işletim sistemi olduğunu söyleyebiliriz. Bu kadar yoğun kullanılan işletim sistemi için google farklı uygulamalar çıkartarak bu işletim sistemini dahada kullanışlı hale getirmektedir.

Pico TTS uygulaması nedir nasıl kullanılır

Pico TTS nedir

Yazımızın başlığında yer alan ve ismini çokda duymadığımız Pico TTS uygulaması ne işe yaramaktadır. İlk önce TTS kısaltmasının açılımı ile haberimize devam edelim. TTS Text-To-Speech şeklinde bir ingilizce açılımı bulunmaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Peki bu açılımın türkçe karşılığı nedir? Türkçeye çevirdiğimizde ise “yazıdan sese” şeklinde bir açıklaması bulunmaktadır. Bu türkçe çeviride aslında programın hangi amaçla kullanıldığı ortaya çıkmaktadır. Pico TTS tanımını tam olarak yaparsak bilgisayarınızda var olan yazı dosyalarının karşı tarafa gönderiminde sesli ileti olarak iletilmesi işlemidir. Bu uygulama android telefonlarda google tarfından geliştirilmiş kullanışlı bir yazılımdır. Bu yazılım android işletim sisteminde bütünleşik olarak gelmektedir. Eğer sisteminizde Pico TTS uygulaması yüklü bulunmuyorsa bu kullanışlı uygulamayı google play storeden indirebilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2017, 12:18

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.