Dikkat çeken bazı Android O özellikleri

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Kullanıcıların elini kolaylaştıran sürüm: Android O testleri devam ediyor. Çok sayıda cihaz daha Android 7.0' a geçmemişken Android O' nun çıkması kullanıcıları şaşırtmıştı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android O, cihaza getireceği yenilikler ve geliştirmeler ile birlikte günümüze kadar yapılmış olan Android sürümler içerisinde en çok dikkat çeken olacak gibi duruyor. Renkler, semboller ve arayüz konusunda oldukça basit bir tasarımı olan Android O, bu özellikler ile kullanıcıların elini bir hayli kolaylaştıracak. Şu anlık sürümün yeni isminin ne olacağı konusunda kamuoyu tam bir bilgi sahibi olmasa da özellikleri hakkında yapılan açıklamalar ile kamuoyu aydınlatıldı.

Basit tasarımı ile kullanıcıların daha şimdiden ilgisini çeken Android O’nun getirdiği 4 yeni özellik şunlardır:

Dikkat çeken bazı Android O özellikleri

Android O özellikleri

1- Android O büyük ve küçük bildirimler aynı anda
Herhangi bir ortamda birey mobil cihazını kullanırken cihazın ekranına gelen bildirim tüm ekranı kaplıyor ve cihazda önemli bir işlem yapılıyor ise bu işlemi sekteye uğratıyor. Android’ in yeni sürümü bu duruma çare bulmuş gözüküyor. Kullanıcının önemsiz olarak nitelendirdiği uygulamalardan gelen bildirimler ekranda ufak bir yer kaplayacak iken daha önemli olarak tasvir ettiği uygulamalar ise ekranın çoğunluğunu kaplayacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

2- Android O ses uyarısı
Kullanıcı herhangi bir nedenden ötürü yanlışlıkla ses seviyesini yükselttiği takdirde Android’ in yeni süremi böyle bir faaliyette bulunduğunu belli eden bir uyarı ile kullanıcıyı uyaracak.

3- Android O menü rengi
Ekran parlaklığının değiştirilmesinden ziyade bildirim menüsünün renginin değiştirilebilmesi imkânının olması Android O’nun en önemli özelliklerinden biri gibi duruyor.

4- Android O detaylı bilgi veriyor
Android O sürümü cihazın arka planda yaptığı işlerin kullanıcıya daha rahat görünmesini sağlayarak şarj tüketimi noktasında kullanıcının elini kolaylaştırıyor.


Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2017, 00:23

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak