Google, Huawei için Android kısıtlaması getirebilir mi?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Huawei ile Google iş birliği geçici askıya alındı. Ülkeleri arasında yaşanan ticaret savaşları bu iki şirketi karşı karşıya getirdi. Google' dan Gmail, Google Play ve Android engeli gelebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Trump ile Çin arasındaki gerilimin sürmesi sonucu büyük yönde ticari olumsuzluklar devam ediyor. Buna birde Google ile Huawei eklendi.

Google’ dan Huawei’ ye ilişkiler askıya alındı mesajı. ABD Başkanı’ nın Çin’ i hedef alan söylemlerinde Huawei’ de nasibini almıştı. Ülke veri güvenliğini öne süren Trump’ un Huawei’ nin satışına yasak getirilmesi önerisi büyük olay olmuştu. Bu sorunu bir yenisi eklendi ve Google’ da ilişkilerini gözden geçirmeyi seçti.

Huawei cihazlar Android kısıtlamasıyla karşı karşıya kalabilir. Android alanında önemli sitelerden biri olan A.Authority’ in paylaştığı bir habere göre Huawei şirketi Google’ un servislerinde erişim kısıtlamasıyla karşı karşıya kalabileceği. Android güncellemelerinin de geç şekilde verilebileceği belirtiliyor. 

Huawei Android’ den kendi yazılımına geçebilir

Google ile Huawei arasındaki ilişkiler şu an için askıya alınmış. Şimdilik Huawei nelerde kısıtlamalar yaşayacağı net belli değil. Ama sitenin tahmini doğru çıkarsa, Gmail başta olmak üzere çok sayıda hizmetten Huawei kullanıcıları mahrum kalabilir. Birde buna Google Play eklenebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google, Huawei için Android kısıtlaması getirebilir mi?

Huawei Google Play yasağı gelirse!

2-3 Ay önce çıkan bir haberde Huawei’ nin kendi işletim sistemiyle alakalı çalışmalar yaptığı yönündeydi. Bu habere karşı cevaben ürün geliştirme Başkan Yardımcısının her önleme karşı bir b planı olarak kendi sistemlerini geliştirdiklerini kabul etmişti. Yani son gelişmeler Huawei kendi sistemini kullanmaya zorlayabilir. 

İlerleyen zamanlarda belki şirket kendi sistemine geçişi düşünebilir.

huawei google play yasağı

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2019, 03:45

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak