Google Play Store' de sahte WhatsApp uygulaması

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Google Play Store' de sahte WhatsApp uygulaması 1 milyon indirmeyi başardı. Gerçeğine benzer görseller ile Android kullanıcılarını kandıran dolandırıcılar büyük reklam geliri elde etti.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sahte uygulamalar ile mobil kullanıcıları kandırmaya devam eden dolandırıcılar bu sefer sadece reklam geliri elde ett.

Dolandırıcılar sahte WhatsApp uygulamasını Google Play mağazasında yayınlayarak 1 milyon indirme barajına ulaştı. Farkedilen sahte uygulama Google Play Store‘ den kaldırıldı. Tabi farkedilmesi neden bu kadar uzun sürdü bu da ilginç bir durum.

Google Play Store' de sahte WhatsApp uygulaması

Sahte WhatsApp uygulaması

Yayınlanan uygulama “Update WhatsApp Messenger” adı ile mağazada yer aldı. Görselleri bire bir aynısı gibi göstermesinden dolayı çoğu kullanıcı sahte WhatsApp uygulamasını yükleyerek reklamlarla karşılaştı. Yani uygulama reklam geliri elde etmek için yapılmış zararlı içerik. Çoğu kullanıcı “Whatsapp indir” şeklinde arattığı için bu uygulama ile karşılaşması normal. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dolandırıcılar tabiri caizse paranın dibine vurdu. Dolandırıcılar daha önce de sahte Facebook uygulamasını mağazada yayınlamışlardı. Bu durumun nedeni ise Google Play’ da çıkan bazı açıklar buna neden olduğu söylenmekte.

Sahte uygulama neyse ki sadece reklam geliri için yapılmış olması hem Google’ yi hemde kullanıcıların içini rahatlattı. Ya verileri çalan bir uygulama olsaydı! Sizde bu tarz uygulamalarla karşılaşırsanız mağaza ile iletişime geçmenizi öneririz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak