Xiaomi hard reset attım imei silindi

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Xiaomi hard reset attım imei silindi sorunu çıkanlar için uyarı amaçlı bir haber hazırladık. Yurt dışı telefonu pasaporta kayıt yaptırmayanların çoğu bunu yaşamakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Xiaomi fabrika ayarlarına döndürdüm imei silindi şeklinde sayısı hızla artıyor. Telefonda imei silinme durumu çoğunlukla hard reset atıldığında karşılaşılır. Yurt dışından kayıtsız getirilen cep telefonlarına atılan imei daha sonrasında bir başka telefonda kullanılması ve farklı nedenlerden silinebiliyor. Yazımız bilgilendirme ve uyarı amaçlı hazırlanmıştır.

  • Telefona ROM attım imei silindi diyenler
  • Format attım silindi veya şebeke yok diye yardım isteyenler
  • Cihazıma atılan imei başka telefona atıldı ve yasal uyarı gönderildi diyenler

Şeklinde yazanlar oluyor. Öncelikle bunun yasal olmadığını belirtelim ve paralı veya parasız yardım edenler içinde durum aynıdır.

Böyle bir şey neden oluyor diye merak edenler için kısa bir açıklama hazırladık. Bu işlem yapıldığında yazılım kısmında neredeyse cihaz ilk alındığı duruma döndüğünden atılan imei silinmekte. Atılan ROM’ lar kaynaklı problemlerde görülebiliyor. Bazılarında güncellemeler sorunsuz alınırken bazılarında ise güncellenmiyor. Bu işlemi yapan kişinin ne kadar buna hakim olup olmadığıyla alakalı diyebiliriz. 

Cihaz kullanıcıları bazen farklı yazılımları denemek adına kendileri ROM atmaya kalkıyorlar ve durum şebeke yok veya geçersiz sim kart gibi uyarılarla sonuçlanıyor. Nadir görülen hatalardan biri ise operatör seçme sorunu. Yani örnek Türk Telekom hattında cihaz çalışıyor ama Turkcell’ de çalışmayabiliyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gelelim önemli diğer bir hususa yani şebeke sorununa. Yapılan bu işlemden sonra bazı telefonlarda 3G çalışırken 4.5G çalışmıyor. Atılan imei’ nin eski cihazdan alınmasından dolayı eskiden böyle sorunlar çıkabiliyordu. Hatta cihazın bazı özellikleri çalışmayabiliyor. Görüntülü arama yaparken sık sık kopma görülen telefonlarda çekim seviyesinin değişmesi veya yazılımdan kaynaklı sorunlar görülebiliyor. Örnek normal telefon görüşmelerinde de çıkabilir.

Görüşme sırasında şebeke çekim seviyesinde düşüşler oluyor veya konuşmazken dahi şebeke 1 veya 2′ ye düştüğü görülebiliyor. Baz istasyonuna yakın yerlerde bu seviye 3 olabiliyor ama uzak yerlede veya köylerde çekmediği görülüyor. BTK’ dan uyarı alanların cihaz kaydı için çoğunlukla başvuru yapmadığı görülüyor. Tekrardan imei atmak için telefoncularla görüşenler oluyor ve bu işlem için 80 TL ile 100 TL arasında bir ücret alındığı biliniyor. Tabi belki pahallı modellerde daha yüksek isteyenler oluyordur.

Xiaomi hard reset attım imei silindi


Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020, 15:49

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.