Apple A11X yüksek performans vermesi bekleniyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple firması son çıkardığı telefon modellerinde kullandığı işlemciler ile dikkat çekmektedir. Şimdide firma yeni bir işlemci üzerinde çalışmalar yapmaktadır. İşte yeni işlemcisi A11 X…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple firması teknolojinin logomotifi olmaya devam ediyor. Firma şimdiye kadar çıkarmış olduğu cihazlarla bu sektörde çıkan en iyi ürünlerin sahibidir diyebiliriz. Tabiki diğer firmalardan aldığı teknolojiler de bulunmaktadır. Örnek verecek olursak en son modeli iPhone X modelinde OLED ekran kullanarak Samsung tarafından geliştirilen bir ekranı kullanmıştır. Bunun gibi bir çok teknoloji iPhone modelleri içerisinde görmemiz mümkündür. Fakat bazı parçalar Apple tarafından üretilerek en üst performans ile cihazların kullanımı sağlanmaktadır. İşte o parçalardan biride  mobil işlemciler…

Apple A11X işlemcisinin yüksek performans vermesi bekleniyor

Apple A11X yüksek performans vermesi bekleniyor

Apple firması Eylül ayında piyasaya sürdüğü telefon modellerinde A11 Bionic işlemcisini kullanarak şuana kadar yapılmış en performanslı mobil işlemciyi piyasaya sürdüğünü söyleyebiliriz. Firmanın bu işlemcisine bir çok teknoloji uzamanı geçer not vermektedir.

Mobil işlemciler üzerine yaptığı çalışmalar ile bir çok kişinin takdirini kazanan firma iPhone ve iPad modellerinde kullandığı işlemciler ile kullanıcıların rahat bir nefes almasını sağlamıştır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

A11 işlemcisi ile tam not allan firma şimdide A11 X işlemcisi üzerine çalışmalar başlattı. iPad ve iPhone modellerinde kullanacağı yonga setine A11X ismini verecek olan Apple bu yeni işlemcisinden en üst performans alabilmek için ciddi çalışmalar yaptığı firmadan gelen haberler içerisinde yer almaktadır.

Firmadan sızan bilgilere göre Apple’ın ilk sekiz çekirdekli işlemcisi A11 X olacaktır. Aynız amanda bu yeni işlemci 7nm fabrikasyon süreci ile üretilecek.


Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 16:31

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.