Apple' dan yeni artırılmış gerçeklik kiti ARKit nedir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple, yeni artırılmış gerçeklik kiti: ARKit! Bu uygulama iOS 11 ile kullanılabilecek. Sanal gerçekliğin son noktası olarak görülen ARKit bakalım ne gibi yenilikler getirecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple geçtiğimiz günlerde WWDC (Worldwide Developers Conference” yani tam anlamıyla sadece Apple konferansı) ARKit’di tanıttı. Peki ARKit ne işe yarıyor? Apple uzun süredir üzerinde çalıştığı ve sır gibi saklamış olduğu sanal gerçeklik programını tanıttı. Konferansta konuşan yazılım mühendisi Craig Federighi, “Artırılmış gerçeklik geliştirici kiti (ARKit) kullanılarak geliştiricilerin iPhone ve iPadler ile ilgili basit hesaplamaların da dahil bir çok şeyin gerçekleştirilebileceği anlattı. Örnek olarak ise ARKit geliştiricilerinin “masa üzerine kahve fincanı yapabileceklerini, bu tarz uygulamalarının olduğu, ancak Apple’nin etkisi ise ince ayarlar yaparak masa üzerindeki kahve fincanın yanına bir lamba ekleyerek kahve fincanının gölgesinin bile oluşturulabileceğini belirttiler. ARKit isimli bu uygulama iOS 11 ile kullanılabileceği belirtildi.

ARKit’in kısaca sanal gerçekliğin geleceği nokta olarak söylemekte mümkün. ARKit ile ilgili olarak Apple geliştiricilere güvenmiş durumda. Çünkü uygulama geliştiricileri ARKit ile yapacakları ürünler bu uygulamanın kullanılabilirliğini de geliştirerek arttıracağını umuyorlar.

Apple' dan yeni artırılmış gerçeklik kiti ARKit nedir

ARKit Ücretsiz Bir Servis Mi?

Evet. ARKit ücretsiz olarak sunulacağından kullanıcılar tarafından yoğun ilgi ile karşılanacağını düşünülüyor.
Ayrıca söz konusu bu kitin içerisinde Unity, Unreal Engine ile SceneKit’in de desteğinin olacağı, Kitte Xcode uygulama şablonlarının bulunduğunu söyleyebiliriz.

ARKit nedir

ARKit ile geliştirilen uygulamalar nelerdir?

ARKit ile geliştirilen uygulamalara ilk örnek IKEA uygulaması, bunun dışında LEGO ile Pokemon GO var. Wignutt da yakın zaman ARKit ile iPad ve iPhone için bir oyun çıkaracak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 23:41

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.