Apple geliştirici olmak için ödenen ücretler değişti

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple firması 2018 yılında aldığı radikal bir karar ile geliştirici program ücretlerini değiştirdi. Peki daha önce ücretsiz olarak verilen geliştirici program üyeliği devam ediyor mu?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple firması mobil sektörün lokomotifi olan firmalardan birdir. Özellikle yazılım olarak firmanın geçmişden gelen büyük bir tecrübesi bulunmaktadır. Çıkarmış olduğu cihazlara Apple dışarıdan yazılım almayarak kendi yazmış olduğu programları kullanmaktadır. Alt yapısı da doğal olarak piyasada yer alan yazılımlardan farklı olmaktadır. Hem mobil sektöründe hemde masaüstü bilgisayarlarda kullandığı yazılımlar Apple firmasının kendine özeldir. 

Apple geliştirici ücretleri

Apple geliştirici olmak için ödenen ücretler değişti

Apple geliştirici program ücreti ne kadar oldu? Apple firması bu yazılımlarını piyasa sürmeden önce geliştiricilere açarak karşılaşılan hatalar konusunda destek almaktadır. Ayrıca bazı özellikler bu program dahilindeki kullanıcılara açılmaktadır. Apple diğer kullanıcılar için ücret değişikliğine giderken eğitim kurumlarına vermiş olduğu ücretsiz kullanımı değiştirmedi. 2018 yılında da kurumlar geliştirici özelliği ücretsiz kullanmaya devam edecekler.

Apple ücretsiz olarak verdiği geliştirici üyeliğini sadece eğitim kurumları ile sınırlı kalmıyor. Firma devletler ve kar amacı gütmeyen kurumlar içinde Apple geliştirici programını ücretsiz olarak sunacak. Şuan bu programını kullanan kullanıcılarda ücretsiz grup içerisinde bulunuyorlarsa otomatik olarak bu yıl ki kayıtları yapılacak. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Fakat Apple firmasından yapılan açıklamalarda mevcut aboneler için herhangi bir iade açıklaması bulunmamaktadır. Ayrıca geliştirici programın öğrenciler içinde ücretsiz olacağı iddiası internette dolanmaya başlamıştı. Fakat firma bu konu ile ilgili herhangi resmi bir açıklama yapmadı. Apple firması açıklamasında yer alan kriterlere sahip kullanıcıların ücretlerini değiştirirken diğer kullanıcıların kullanım ücretlerinde herhangi bir değişiklik yapmadı.


Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 09:42

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.