Apple Swift nedir

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Apple' nin programlama da yeni dili Swift ile neler yapabilirsiniz? Objective-C' ye alternatif olarak görebileceğiniz yeni programlama ile Xcode gerçek zamanlı projeler çıkarabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Swift nedir? Apple tarafından Mac, iOS, Apple TV ve Watch uygulamalar geliştirmek için çıkarılan iddia bir kodlama dili. Şu aralar geliştiricilerin çok ilgisini çektiği bilinmekte.

Swift, aynı zamanda Objective-C kodu ile sorunsuz çalışmakta. Yani entegre edilebiliyor. Programlama hem hızlı hemde güvenli kodlama yazmayı sağlıyor. Bazı üniversiteler ve eğitim kurumları Swift’ ı öğretiyor. 

Swift, ücretsiz ve açık kaynaklı bir dile sahip. Apache 2.0 lisansıyla hem eğitimci hemde öğrenci toplulukları tarafından kullanılabilmekte. Yeni programlama açık kaynaklı olduğundan gelişmeye açık.

Swift nasıl kullanılır ? Apple.com/tr/swift sitesini ziyaret ederek görsel detaylara ulaşabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple Swift nedir

Swift’ ı ücretsiz indirmek için iBooks Store’ yi ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda Xcode uygulamasını da indirmeyi ihmal etmeyiniz.

3 Yıl önce yapılan teslerde donanım gereksinimleri 4 GB RAM, Intel Core i5 (1.4 GHz), 13 inç ve OS X v10.10 sürümü. Performans, ağ bağlantısı ve donanım uyumluluğuna göre değişim gösterebilmekte.


Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 22:33

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.