Apple yavaşlatma davası

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Apple, iPhone SE, iPhone 5, 5s, iPhone 6, 6s ve net olmasa da iPhone 7 için yavaşlatma yaptığı yönünde iddiaların gerçek olduğu anlaşılınca Apple' ın başı büyük ağrıdı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple‘ ın kısa süre önce eski iPhone modellerini yavaşlattığı tespit edilmesi ile Apple’ a tepkiler devam ediyor. Konu için Apple, kullanıcılarına daha iyi modeller sunmak için ve batarya ömrünün uzatılması için yaptığını açıklamaştı. Tabi kullanıcıları yerse!

Apple sorun için ne yaptı? Tüm kullanıcılarından özür diledi ve batarlarda fiyat indirimine gitti. Kullanıcılar ise durumdan memnun değil. Neden ücretsiz batarya değişimi yapılmıyor!

Güney Kore’ den Apple’ a büyük çapta dava açıldı. Tam 370 bin kişi Apple dava açtı. G. Koreli bir hukuk firması davaya katılmak isteyen kullanıcılarında başvurularını alacağını açıkladı. Gecen hafta hukuk firması aracılığı ile yapılan başvuruda Apple’ dan kişi başına olmak üzere 2000 dolar talep edildi.

Apple’ a iPhone yavaşlatma davaları

Apple yavaşlatma davası

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

G.Kore kanunları, Apple şirketinin yazılım güncelleme ile ilgili tüm detayların kullanıcılarla paylaşılması zorunluluğu olduğunu açıkca belirtiyor.

Açılan davada Apple’ ın kanunlara uymadığı ve kasıtlı kullanıcılarına yeni cihazlar satmak için bu hamleyi yaptığı belirtiliyor.

G.Koreliler acaba Samsung içinde bu adımı atmış olabilir mi? 

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak