iPhone 6 ve 6s modellerinde internet nasıl açılır kapatılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

iPhone 6 ve iPhone 6S modellerinde internet 3G ve 4.5G açma veya devre dışı bırakma işlemleri nasıl yapılır? 4.5G mesajla aktif etme pasif etme ayarları yazımızda.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ülkemizde satılan akıllı telefonlar içerisinde en çok satılanlar arasında bulunan iPhone serisine ait iPhone 6 ve iPhone 6S modellerinde  GSM operatörlerine ait yani Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone tarafından verilen ve tarifelerimizde yer alan interneti kullanabilmek için iPhone 6 modelinde hangi ayarları yapmamız gereklidir sorusunun cevabını bu haberimizde yayınlayacağız.

Başlığımızda yer alan iPhone 6S modelinde 3G veya 4.5G yi açma işlemlerini resimli olarak bu makalemizde anlatacağız. Yalnız bu işlemlere başlamadan önce kullandığınız operatörlerden 3G veya 4.5G yi açmanız gerekmektedir. Peki bu açma işlemlerini nasıl yapacağız.  Şimdi GSM operatörlerine göre anlatalım.

iPhone 6 ve 6S internet nasıl açılır kapatılır?

Turkcell; Firmanızda 3G bütün hatlarda açık olarak gelmektedir. Bundan dolayı sadece iptal bilgileri bulunmaktadır. 3G üyeliğinin iptali için 2G yazıp 2200’e SMS atılabilirsiniz. Eğer 4.5G kullanmak istiyorsanız 4.5G yazıp 2200’​e SMS gönderebilirsiniz. Bunların dışında ise Turkcell müşteri hizmetlerini arayarak açma ve kapama işlemlerini yapabilirsiniz.

Vodafone; Firmanızda aynı diğer operatör gibi 3G hattınıza otomatik tanımlanmaktadır. Eğer telefonunuzun bulunduğu alanda 3G mevcut ise hattınız 3G’yi yok ise 2G’yi kullanacaktır. Ayrıca KAPSAMA yazıp 3636‘ya gönderdiğinizde bulunduğunuz alanda Vodafone 3G desteği olup olmadığını öğrenebilirsiniz. 4.5G interneti vodafonede kullanmak için 4.5G yazıp 4545’e SMS atabilirsiniz. Ayrıca müşteri hizmetlerini arayarakta bu işlemleri yapabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Türk Telekom; Firmanızda 3G kullanabilmek için yapmanız gereken 3G yazıp 5555’e ücretsiz SMS göndererek hattınıza tanımlayabilirsiniz. Eğer 4.5G kullanmak isterseniz yapmanız gereken  4.5 G HAZIR yazıp 5555 mesaj göndermenizdir. Ayrıca bu işlemleri müşteri hizmetlerini arayarakta yapabilirsiniz.

Yukarıdaki işlemlerde unutmamanız gereken hattınızında 4.5G ye uyumlu olmasıdır. Açma işlemlerine geçmeden önce 4.5G uyumlu bir simkart operatörünüzden isteyiniz.

  • Ana ekranda yer alan ayarlar menüsüne giriniz.

iPhone 6 ve 6S modellerinde internet nasıl açlıp kapatılır

  • Ayarlar içerisinde yer alan “Hücresel” seçeneğinizi seçiniz.

iPhone 6 ve 6S modellerinde internet nasıl açlıp kapatılır

  • Son olarak ise açılan ekranda aşağıdaki resimde olduğu gibi hücresel veriyi aktif ediniz.

iPhone 6 ve 6S modellerinde internet nasıl açlıp kapatılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2018, 11:51

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.