Safari güvenlik açığı tespit edildi

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Apple, Safari güvenlik açığıyla gündeme geldi. Mac bilgisayarlarında görülen Safari kaynaklı açıkla Mac' da tam kontrole ulaşmak mümkün oldu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple’ da açık görüntülendi. Mac kullanıcılarını etkileyen önemli bir açık Safari yoluyla sistemlere zarar veriyor.

Kanada’ nın ev sahipliği yaptığı bir etkinlikte ortaya çıkarılan Safari tarayıcısındaki bir açık Mac’ in ele geçirilmesine neden olabiliyor.

Zararlı içeriğe sahip bir siteye girildiğinde, CPU kullanımın üst seviyelere çıkarak hacklendiği ve sonrasında tam kontrole ulaşıldığı açıklandı. Pek açıklarla gündemde olmayan Apple, bu açığı bulan ekibe yüklü miktarda ödül verdi.

Safari virüsten etkilenebiliyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple’ dan 45000 dolar ödül geldi. Safari tarayıcısının güvenlik zafiyeti gösterdiği bir açıkla işlemciye vurarak yönetimi ele alan ekibin önemli bir başarıya imza attıklarını inkar edilemez. Yani kolay kolay Apple için elle tutulur bir açık pek gündeme gelmiyor.

Açığı bilen Apple’ ın sorunla alakalı çalışmayı tamamlar tamamlamaz güncellemesini yapacağını duyurdu.

Her ne kadar Apple, iOS’ ta virüs programa gerek olmadığını söylese de yinede istenildiğinde bu tarz açıklarla büyük sorunlara neden olunabilir.

Safari güvenlik açığı tespit edildi

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2019, 08:45

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.