Your Apple ID has been changed the billing information

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

[email protected] Apple kimliğiniz fatura bilgilerini değiştirdi ne demek istiyor? Apple kimlik fatura bilgilerim değiştirildi şeklinde mail geldi ve indirmeniz için pdf dosyası çıkıyorsa virüs var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aşağıdakine benzer bir e-postayla karşılaştınız mı? Biz bir ay içerisinde iki kez karşılaştık. İkiside tahmini aynı yerden geliyor. Birinde hesap bilgilerinin geçersiz olması ve doğrulanma olmamasından silineceği şeklinde bir mail gelmişti. Şimdide Apple fatura bilgisinin değiştiğini içeren bir mail geldi. Son gelen mail daha tehlikeli!

“Apple kimliğinizde değişiklikler … 2018’ de veya … 2019′ da yapıldı. Fatura bilgileri değişti. Ekli dosyada fatura kimlik no’ yu doğrulanması ile Apple kimliğinin hesabınızı kullanmaya devam etmesi sağlama için hesap bilgilerini doğrulamamız gerekiyor. Ekli dosyayı tıklayın ve 24 saat dolmadan kimlik doğrulaması olmazsa Apple kimliğiniz devre dışı bırakılacağı yazmakta.”

Yukarıdaki mailde ek ile gelen yazıda verdikleri PDF formatında ek dosyayı indirdiğinizde ve açıldığında ya bilgisayarınızdaki veriler şifrelenecek veya virüs bulaşacaktır. Bu tarz gelen maillerdeki gönderen kısmını iyice analiz etmeten tıklamayın. Birde ücretli güçlü bir virüs programı sürümü kullanın. Virüs programlarındaki sürümler çok önemli.

Apple kimliğiniz fatura bilgilerini değiştirdi virüsü

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gelen mail [email protected] gibi görünse de bu şekilde değil. Maskelenmiş bir görünüm. Oklara tıklayıp detayları inceleyin. ME uzantılı bir site uzantısında sahip.

Your Apple ID has been changed the billing informationApple kimliğiniz fatura bilgilerini değiştirdi virüsü


Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2019, 03:35

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.