Apple' dan parmak izi ile 911 araması

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple 911'i parmak iziyle aramanıza izin verebilir. Acil servislerle parmak izi ile iletişim dönemi başlıyor. Apple, bu konuda patent başvurusunda bulundu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple, kullanıcıların parmak izi teknolojisini kullanarak 911 ve acil servislerle iletişime geçebilmesi için Salı günü patent başvurusunda bulundu. Çoğu akıllı telefon normalde telefon kilidi açılmadan acil servislerle bağlantı kurabiliyor. Bu teknoloji ise gelecekteki iPhone‘larda kullanılırsa, kullanıcılar acil servislerle bağlantı kurmak için bir parmak izi ve dokunuş dizisi belirleyecekler. Ayrıca patente ”pratik olmayabilir” ve ”birinin takip ettiği kişi için kolaylık sağlayabilir” şeklinde iki not düşüldü.

iPhone parmak izi ile acil arama

Apple' dan parmak izi ile 911 araması

Apple patent aldı! Örneğin, kullanıcı başparmağını sadece telefonun kilidini açmak için telefona tanımlar. İşaret parmağını ise sadece acil durumlar için tanıtarak 911’i veya belirleyeceği acil servisleri rahatlıkla arayabilir. Ayrıca 911’i aramak için kullanıcı birden fazla parmak izi de kullanılabilir. Birden fazla parmak izi tanımlarsa yanlışlıkla 911’i araması ihtimali kesinlikle yok denecek kadar azalacaktır.

Bu parmak izi tanımlama ve acil servisleri arama özelliği kullanıldığında, acil müdahale edecek görevlilere, yardım isteyen telefonun bulunduğu yer bildirilecek ve patent genişletilirse canlı video veya ses gönderimi de sağlanacak. Ayrıca telefonda depolanan tüm hassas bilgiler silinebilecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kullanılıp kullanılmayacağı belli değil: Bu teknolojinin gelecekteki iPhone’larda kullanılıp kullanılmayacağı henüz belli değil. Apple sadece patent aldı. Bloomberg News, ismi verilmeyen bir kişiye gönderme yaparak Apple’ın bir sonraki iPhone’da parmak izi tarayıcıları kullanmayacağını ve bunun yerine yüz tanıma özelliğini getirebileceğini söyledi.


Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2017, 00:03

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak