Apple, iTunes ödeme seçeneğine PayPal' i ekledi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple, iTunes' de ödeme seçeneği olarak PayPal' ı ekledi. Kısa süre önce açıklanan ve ödeme sistemine nihayet eklenen PayPal ile artık uygulama ve oyun alırken PayPal tercih edilebilecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Herhangi bir uygulama, müzik, film veya kitap indirmek için ödeme yapmak istediğinizde Apple kimliğinizle ilişkili bir kredi kartınız vardır. Ancak, PayPal bakiyenizi kullanmak isterseniz veya yalnızca PayPal yoluyla her şey için ödeme yapmayı tercih ederseniz, şimdi bunu da yapabilirsiniz.

Uygulama ile olarak Kanada ve Meksika’da başlatıldı. Bugünden başlayarak, bu iki ülkede iseniz PayPal hesabınızı kullanarak bir iPhone, iPad veya iPod aracılığıyla yapılan herhangi bir iTunes, App Store veya Apple Müzik işleminde PayPal ile ödeme seçeneğini kullanabilirsiniz. PayPal, bu özelliği, ABD dahil olmak üzere başka ülkelerde de en kısa süre içinde kullanıma sunacağını belirtiyor ancak diğer ülkeler için kesin bir zaman belirlemiş değil. Türkiye‘ de PayPal hizmetlerinin kullanılamadığını da belirtmek gerekir.

PayPal’ı kullanmak için, onu yalnızca hesap ayarları altında bir ödeme seçeneği olarak eklemek yeterli olmaktadır. Paypal seçeneğini daha çok kullanacaksanız bu seçeneği varsayılan durumuna getirirseniz; her ödeme yapmak istediğinizde PayPal kullanılacaktır. Apple TV veya Apple Watch üzerinden de PayPal ile ödeme yapmak mümkündür.

Apple, iTunes ödeme seçeneğine PayPal' i ekledi

Parmak izi ile okutun ve ödeyin

Yakında Apple parmak izi okuma özelliği olan cihazlarına da PayPal’la tek dokunuşla ödeme seçeneğini getirmek için çalışmalar yapmaktadır. Kullanılan iPhone ve iPad’lerin artık çoğunlukla parmak izi özelliğini desteklediği düşünüldüğünde bu durum güvenlik açısından da önemli fayda sağlayacaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 02:17

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.