Apple kimliğiniz veya parolanız doğru değil

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple hesabını değiştirdikten sonra "Kimliğiniz veya parolanız doğru değil" hatası çıkan iPhone ve iPad kullanıcılarının yapması gerekenleri sıralıyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

App Store uygulamaları güncellerken “Doğrulanamadı kimliğiniz veya parolanız doğru değil” sorunu yaşayanların çoğu ya yeni bir hesap açıp Apple kimliğini değiştirmiş ya da kullanıcı bilgilerinde yanlışlık var. Tabi sistemlerde bir problem yaşanmıyorsa aşağıdakilerden biriyle alakalı olabilir. Uygulamaları güncelleyemiyorum diyenlerin yapacakları bize göre bunlar olacak.

Hesabınızla alakalı bir şeylerde sıkıntı yoksa bunların denenmesinde fayda olacaktır. Çok sık bir şeylerin yapılması veya yanlış şifrenin girilmesi olası nedenler arasındadır. Ban denilen güvenliğin devreye girmesi söz konusu.

Apple kimliği doğrulanamadı hatası

Uyarı alındığında “iTunes Store giriş yapın” metni çıkıyor ve test için bilgisayarınızla deneyebilirsiniz. Yani tarayıcı kullanılmasında fayda olacaktır.

  1. Parola değişikliği yapıldıysa mevcutta kayıtlı olan yanlış olduğundan uyarı verir.
  2. Girilen bilgiler yanlış girilmiş olabilir.
  3. Hesap değişikliği yaptıysanız diğer hesabınızdan çıkış yapılması gerekiyor.

Apple kimliğiniz veya parolanız doğru değil

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hesap değişikliği yaptıysanız aşağıdaki sıralamayı uygulayınız. Şöyle ki:

  • “App Store” mağaza uygulamasını açınız.
  • Sağ köşedeki “Profil” simgesine dokunun.
  • Açılacak alanın en altına ininiz ve “Çıkış yap” yazısına dokunun.
  • Oturumu tekrar açmanız için yeni oluşturduğunuz hesap bilgilerini giriniz.

Test etmek adına iTunes kurulu bir bilgisayardan oturum açmaya çalışınız. Birde iPhone’ un ayarlarını açınız ve ilk bölümdeki yere dokunun. Yine açılacak alanda “Çıkış yap” seçeneğini kullanınız. 

Önerilerimiz işinizi çözmediyse o zaman Apple’ dan destek isteyiniz. Yapacakları güvenlik doğrulamasından sonra eski olan e-posta hesabını yenisi ile değiştirmek. Bunun için sizden faturanız, dilekçe ve kimliğin görüntüsü istenilebilir.

Apple doğrulanamadı hatasıApple store doğru değil hatası

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eğer iOS güncellemesinden sonra böyle bir şey ortaya çıkmışsa ve yukarıdakiler işe yaramadıysa tekrardan bilgisayar üzerinden yeni yazılımı telefonunuza kurunuz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.