Yeni iPhone telefonda hızlı şarj adaptörü

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Akıllı telefon modellerinde karşılaşılan şarj sorununa çözüm olarak getirilen hızlı şarj özelliğini iPhone X ve iPhone 8 modellerinde nasıl kullanabileceğinizi bu haberimizde sizlere anlatacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Akılı telefon sektörün de çözülemeyen kronik sorunlardan biride telefonların şarjlarının erken bitmesidir. Büyük markalar dahil bu soruna ciddi olarak çözüm üreten herhangi bir firma bulunmamaktadır. Fakat firmalar bazı özellikleri telefonlarına ekleyerek kullanıcılarının bu konudaki mağduriyetlerini çözüme kavuşmaya çalışıyorlar. O firmalardan biride Apple’dır.

Apple firması yeni telefon modelleri olan iPhone X ve iPhone 8 modellerine hızlı şarj özelliği ekledi. Fakat bu telefon modellerini satın alan kullanıcılar kutunun içerisinden hızlı şarj adaptörü çıkmadığı için kullanamadılar. Bazı kullanıcılar ise dışarıdan ikinci bir ürün alarak bu özelliği kullanmaya başladılar. Buda kullanıcılara ekstra masraf doğurdu.

Yeni iPhone telefonlarda hızlı şarj adaptörü

Yeni iPhone telefonda hızlı şarj adaptörü
Yeni iPhone telefonda hızlı şarj adaptörü

Apple bu sorunu çözüme kavuşturma kararı aldı. Aslına bakarsanız bu sorunu çözeceğine dair firmaların çalışma başlattığı bilgi ay başında internete sızmıştı. Weibo paylaşım sitesinde yayınlanan bir bilgiye göre 2018 iPhone telefon modelleri yeniden tasarlanarak 18W güç adaptörü ve USB-C Lightning kablosu var olacağı iddia edildi.

iPhone hızlı şarj nasıl yapılır? Bu konular üzerine uzmanlaşan bir yetkilinin yaptığı açıklamalarla bu iddia iyice güçlenmiş oldu. Yetkinin yaptığı açıklamalarda Apple firmasının amiral gemisi iPhone modelleri için 18W’luk adaptör tasarladığını bu şekilde yeni iPhone modelleri bu adaptörden sonra hızlı şarj özelliğini kullanabilecekler.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İnternette yayınlanan 3D çizimler yeni adaptör hakkında bizlere bilgi vermektedir. Fakat bu çizimler Avrupa versiyonuna ait olduğu anlaşılıyor. Ayrıca aynı adaptörün üst bölümünde yer alan USB-C portuda dikkatlerden kaçmamaktadır. Amerika versiyonunda ise sadece priz farkı olduğu görülüyor.

Apple firma bu soruna aslına bakarsanız biraz geç çözüm ürettiği çünkü iPhone modelleri diğer şarj cihazlarında 1 saate %39 şarj olurken yeni şarj ile yüzde %79 olabilmektedir.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.