iOS 14 güncellemesi özellikleri ve widget

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

iOS 14 sürümü yakında gelecek ama virüs gündemi her an değiştirebilir. Çok sayıda teknolojik tanıtımlar ya sessiz şekilde ya erteleme kararı alınmıştı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünyanın en çok tercih edilen teknoloji markaları arasında bulunan Apple’ ın piyasaya sürdüğü birçok iPhone modeli, iOS sayesinde geliştirilerek kullanıcı memnuniyeti sağlanıyor. Özellikle sağladığı telefon işletim hızları ile adından sık sık bahsettiren iOS işletim sisteminin önümüzdeki günlerde iOS 14 güncellemesinin geleceği duyuruldu.

iOS 14, söylentilere göre 3. parti uygulamalarda ve kendi uygulamalarında widget özelliği kullanılabilecek. Eğer bu özellik doğru ise telefonda pusulu, takvim ve saat gibi çok sayıda uygulamada widget kullanımı mümkün olacak. Sürüm konsept videosunu ve widget kullanım görünümüne www.youtube.com/watch?v=cIPFnOC97n4 bağlantısından ulaşabilirsiniz.

İşitme engelliler için yeni özellikler

”Dünyanın kişiselleştirilmeye izin veren en önemli aygıtı” sloganı ile her geçen gün yeni güncellemelerini kullanıcıları için paylaşan Apple, son çıkacak olan iOS 14 güncellemesinde işitme engelliler için yeni bir özellik ekleneceğini duyurdu. Dokunsal algı teknolojisi ile sesleri algılayamayan işitme engellilere, dokunsal yol ile bir takım uyarılar sunulması bekleniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ana ekran liste görüntülemesi

Apple Watch saatlerinde geçtiğimiz yıl kullanıma açılan özellik olan liste görünümü, iOS 14 ile birlikte tüm iPhone aygıtlarına getirilmesi beklenen özellikler arasında yer alıyor. Daha ergonomik ve kullanıcı kolaylığı ile daha avantajlı bir kullanım özelliği sunan liste görünümü sayesinde, kişilerin ekran kaydırmasına gerek kalmadan birçok uygulamaya erişmesi beklenen özellikler arasında bulunuyor.

Bölünmüş ekran özelliği

Tüm iPhone aygıtlarında arkada açık kalan uygulamalarının görüntülendiği ekrana da iOS 14 güncellemesi ile yeni bir güncelleme getiriliyor. Bu güncelleme sonrası ekranda aynı anda arkada çalışan 4 farklı uygulamanın görüntülenebileceği duyuran özellik, şu anda aynı anda maksimum 2 adet görüntülenen ekranın genişletileceğini belirtti.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iOS 14 güncellemesi özellikleri ve widget


Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2020, 18:03

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.