iOS 15 fotoğraf kaynağı ve konum bilgisi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple' ın beta testlerinde yayına aldığı iOS15 için çıkardığı yenilikleri parça parça yayınlamaya çalışıyoruz. Geliştiricilerin incelediği sürüm şekillenmeye devam ediyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iOS 15‘ ın betası yayınlanmasıyla birlikte yeni özellikler keşfedilmeye başlandı. Sistem geliştirmeleri ve iyileştirmeleri devam ederken çok sayıda yenilikle sistemde yerini alıyor.

Fotoğraflar tarafında büyük kolaylığı sağlamak adına işe yarar bir kaç yeniliği beta versiyonda karşımıza çıktı. Sanırız geçtiğimiz hafta gün yüzüne çıkan EXIF bilgileri artık görünebiliyor. İkinci yeniliğin ise, seçtiğiniz fotoğraflar için başlık, şekildiği konum ve arama bilgisinin eklenmesi. Bunun içinde bilgi adlı bir düşme yerleştirilmiş. 

Yeni butonla kamera kullanılarak çekim yapılan görüntünün cihaz üzerinden hangi uygulamadan kayıt edildiği söylenebilecek. Örnek görselde Safari kullanılarak web’ den kayıt edildiğini görebilirsiniz.

 İçerik veri bilgilerinin aynı zamanla düzenleme etiketleri gibi davranıyor, kalın harfler ile kayıt edilen konuma dokunduğunuzda, fotoğraf uygulaması, kitaplığı ve aynı uygulama üzerinden kayıt edilenler filtreler, fotoğrafların bulunmasında kolaylık sağlayacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Değişimler arasında yeni organizasyon katmanları ekleyediğinizde, WhatsApp sohbet üzerinden kaydedilen resimlerin uygulamaya girilmeden bulunması kolaylaşıyor. Kısaca kullanıcı deneyimini arttırıcı çok sayıda değişimlerle yakında son kullanıcıya ulaşacak.

iOS 15 tarafında olumsuz olan herhangi bir etkenin olup olmadığının diğer versiyonlarla ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Şu an özelliklere odaklanıldığını düşünüyoruz. Kullandıkça sorunlarında ortaya çıkacağını bekliyoruz.

iOS 15 fotoğraf kaynağı ve konum bilgisi


Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2021, 14:44

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak