iPhone arkadaş bul nedir nasıl kullanılır

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

iPhone arkadaşlarımı bul nedir? Cep telefonda arkadaş bul uygulamasını çoğu insan kullanmamakta. Hatta merak edipte bakan bile yok. Zaten Whatsapp gibi bir uygulama varken birazda zor. iphone konum paylaşma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iPad ve iPhone telefonda iOS 9 ile başlayan arkadaş bul uygulaması tüm iOS 8 ve üst sürümlerde bulunmakta. Uygulamanın işlevi rehberdeki bir arkadaşınızı seçerek ona konumunuzu gönderebilir veya onun konumuna bakabilirsiniz. Canlı konum izleme uygulaması olarak kullanılmakta.

Arkadaşlarımı bul uygulaması telefonda yüklü değilse App Store mağazadan yükleyebilirsiniz. Sonra telefonda iCloud / Apple kimliği girişi yapılmısa otomatik bu uygulama aktif olacak.

Arkadaş bul nedir ve arkadaşımı bul ne demek? Apple’ ın kendi arkadaş izleme uygulaması. Bu uygulama ile ailenizle veya arkaddaşlarınızla konumunuzu paylaşabilirsiniz. Ya da konumunu paylaşmasını söyleyebilirsiniz. İstersenizde tüm iPhone kullanıcılarıyla konumuzunu paylaşabilirsiniz. İstersenizde engelleyebilirsiniz.

Arkadaşlarımı bul uygulamasını açınız. Gerekli izinleri onaylayınız. Konuma erişime izin veriniz. Sonra “Ekle” dokunun. Açılan yer konumu paylaş bölümüdür. Buradan “Kime” yazan yerin yanındaki “+” simgesine dokunun. Sonra arkadaş veya aileden birini seçiniz. Seçim işlemi rehberdeki kişiye dokunduktan sonra telefon numarasına dokunarak seçilmekte. Arkadaş seçerken bu “Kullanmıyor olabilir” şekilde bir uyarıyla karşılaşıyorsanız kişinin bu uygulamayı kullanmadığı veya gerekli izinleri vermediği anlamına geliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Arkadaşınızla konumu paylaş işleminde “Bir saat paylaş“, “Gün sonuna dek paylaş” ya da “Süresiz paylaş” gibi seçenekler ekrana gelecektir. Kendinize göre seçip paylaşımını yapınız. İstersenizde paylaş yaptıktan sonra eklenen yerden kişinin üstüne tıklayarak “İzlemeyi talep et” seçeneği ile sizde kişiyi izlemek için konum talep edebilirsiniz. Yani izlemek için izin isteme işlevi.

iPhone arkadaş bul nedir nasıl kullanılırArkadaş bul ne demek?Arkadaş bul nasıl kullanılır?iphone konum paylaşmaiphone 5s arkadaş buliphone 6 arkadaş bulkonum çıkmıyoriphone 6s arkadaş buliphone 7 arkadaş buliphone 8 arkadaş bul

Arkadaş bul ayarları

Ekli arkadaş nasıl silinir arkadaş kaldırma nasıl yapılır? Ekli kişinin üstüne gelip basılı tutup sol’ a doğru çekip çöp kutusu simgesine dokunun.

Arkadaşlarımı bul ayarları nasıl yapılır? Programı açtıktan sonra ana ekranda “Ben” yazısına dokunun. “Konumumu paylaş” açma kapatma işlemini, “Arkadaşlık istekleri” ve sizi kimler göreceğini seçmek için “Herkes ve Yalnızca arkadaşlarım” seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

Etiket seç: Bu seçenekten konum için bir nevi kategori belirleyebiliyorsunuz. Spor, okul, ev veya iş gibi. İstersenizde sizin belirleyeceğiniz bir isimle. 

iPhone X, iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6s, Plus, iPhone 5s, iPhone SE ve destekli diğer telefonlarda yukarıdaki resimli anlatımı kullanarak işlem yapabilirsiniz. Konum çıkmıyor veya konuma ulaşamıyorum sorunları için yazınız.


Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2018, 12:52

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak