iPhone toplu mesaj gönderme programı

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Eskiden toplu göndermede çok sıkıntılı çekerdik. Şimdilerde bir çok araçla bu çok kolay hale geldi. iPhone toplu mesaj gönderme programı olarak yer verdiğimiz sadece bir örnek uygulamadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bayramlarda rehberdeki kişilere mesaj atmak zor oluyor. Ama bir uygulama ile kolayca bu zorluğu aşabilirsiniz.

Apple gerek kalitesi gerek işletim sistemi ve hızıyla birçok kullanıcı tarafından kullanılan telefon, tablet, PC, notebook gibi teknoloji ürünleri üretimi yapan Amerika merkezli şirkettir. iPhone en çok tercih edilen akıllı telefon markalarından biridir.

iPhone ürünlerinin birçok özelliği bulunmasına rağmen tamamını kullanabilmek oldukça zordur. Bunun için bazı özellikleri hakkında bilgi almak gerekebilir. iPhone kullanıcılarına sunulan mesajlar uygulaması ile belirli kişiye veya toplu olarak kişilere mesaj atmak gerekebilir. Daha çok insana ulaşma amacı taşıyan bu yöntem sayesinde kullanıcıların işi oldukça kolaylaşır.

Cuma toplu mesajları ya da Kurban / Ramazan bayramlarında telefondaki tüm kişilere aynı anda mesaj gönderilemeyebiliyor. Tabi WhatsApp ve Bip ile bu çok kolay oluyor. Ama interneti olmayan birinin göndermesi veya interneti olmayan birine mesaj atmanız gerekiyorsa işte burada yardımcı uygulamalar imdadınıza yetişiyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Grup mesajı gönderme uygulaması

iPhone akıllı cihazdan toplu mesaj gönderilmek isteniyorsa bir kaç noktaya dikkat edilmesi gerekiyor. Bunlardan ilki cihazın en son sürüme sahip olmasıdır. iPhone’da kullanılabilecek üç tip toplu mesaj uygulaması mevcuttur. Grup iMessage’i adı verilen uygulamada belirli bir gruba gönderilecek mesajlar mavi baloncuk içinde yer alır. Kişi listesinden seçilen kişilere gönderilen bu mesajlar kullanılan operatöre bağlı değil Apple’a bağlıdır ve şifreleme yöntemiyle korunur. Grup iMessage’ında herkes fotoğraf, konum, video paylaşımı gibi özellikleri kullanabilir.

Gruba isim verilip, grup kontrol edilebilir. İkinci olarak Grup MMS’i ismi verilen toplu mesaj uygulamasında gönderilen mesajlar yeşil baloncuk içerisinde yer alır ve Grup iMessage’dan tek farkı Apple’a değil kullanılan operatör’e bağlı olmasıdır. Son olarak Grup SMS’i adı verilen uygulamada ise daha kısıtlı özellikler mevcuttur. Grup SMS’i ile kullanıcı fotoğraf, konum, video gibi özellikleri kullanamaz ve sadece metin mesajı yazabilir.

Konuyla alakalı geniş anlatımlı iPhone toplu mesaj atma yazımıza bakmanızı kesinlikle öneririz.

Diğer öner toplu SMS gönderme uygulaması

HızlıMesaj uygulaması, rehberde yer alan kişileri seçip uygulamaya ekledikten sonra otomatik olarak anında kişilere toplu SMS gönderebiliyorsunuz. Uygulamanın kullanımı çok basit. Her hangi bir ayara gerek kalmıyor. Uygulamayı açıp “yeni grup oluştur” yazısına dokunup açılan rehberdeki kişileri seçiyorsunuz. Sonra kaydet butonuna dokunup mesaj bölümüne geçiyorsunuz. Buradaki grup adları ister aile, ister arkadaş / iş arkadaşları ister de önemli gün / geceyi yazabilirsiniz.

HızlıMesaj uygulamasını App Store üzerinden bulamazsanız o zaman muadil olan bir uygulamayı tercih etmeniz gerekecek. Her neyi seçecekseniz kesinlikle kullanıcı yorumlarına göz atın.

iPhone toplu mesaj gönderme programı
iPhone toplu mesaj gönderme programı
iPhone toplu mesaj gönderme programı
iPhone toplu mesaj atma uygulaması

Her uygulamaya güvenmemenizi öneriyoruz

Android kadar olmasa da bu platformda da sıkıntılı uygulamalarla karşılaşıyoruz. Özellikle yanıltıcı uygulamaların ağırlıklı olduğunu vurgulayalım. Sözleşme alanındaki küçük yazıların ve uzun metinlerin kullanıcıların okumadan onaylamasına sebep oluyor. Sonrasında ise ilerleyen günlerde ücretlendirme ile karşılaşıyorsunuz. Özellikle 1 hafta sonra daha sık böyle bir şey yaşanır.

Telefonda ödeme seçenekleri ya yok diye işaretlenmeli ya da sanal kart eklenerek gerekli limit ayarını 1 tl gibi bir miktar olarak ayarlanması güvenlik alışverişi sağlayacaktır.

iPhone toplu mesaj gönderme uygulaması kullanımlarında sorun yaşayanların kesinlikle diğer kullanıcıların yorumlarına bakarak duruma göre gerekli adımları atmalarını öneriyoruz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak