iPhone çıkan bir açık ile JailBreak mümkün

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

iOS' da bulunan bir açık ile iPhone 5s ve iPhone 6 gibi modellerde JailBreak yapma mümkün hale geldi. Yeni çıkan modeller hariç tüm modeller bu açıktan etkilendi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iOS 13 çıktıktan sonra gelen hatalar nedeniyle 2 önemli güncelleme yayınlayan Apple’ ın birde başı çıkan bir açıkla dertte. Söylentiye göre tespit edilen bir açıkla iPhone JailBreak mümkün hale geldi. JailBreak  iPhone 5s, iPhone 6, 6s, iPhone 7 ve 8 gibi modellerde yapılabiliyor.

Bulunan açığın milyonlarla ifade edilen cihazda yer aldığı belirtiliyor. Bir güvenlik uzmanı tarafından keşfedilen açığın 2011′ den başlayarak 2017 yılına kadar üretilen tüm cihazları kapsıyor. Açığa verilen ad “Checkm8” olarak açıklandı. 

Sorunu bulan kişinin iddialarına göre çıkacak bir güncelleme bu hatayı düzeltemeyecek. Şu an için en en büyük açıklardan biri olarak lanse ediliyor.

Açığın etkilenmediği modeller iPhone XS, XR, iPhone 11, Pro ve son olarak 11 Pro Max. Bu modellerde JailBreak şimdilik mümkün değil.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ön yükleme işleminde çalışan kodların istismar edilerek telefona erişim sağlanılıyor. ROM bölümü ile yararlanıp cihaz hacklenebiliyor. Bu durumdan dolayı şirketin bu açığı kapatacak bir güncellemesi olamayacağı iddia ediliyor.

Bu açık 9- 10 yıl öncede iPhone 4′ de yaşanan güvenlik açığını andırıyor. Araştırmacının eski telefonlar için daha iyi hele getirilecek ve güncelleme alır hale getirilebileceği söyleniyor. 

JailBreak, A5-A11 işlemcilerini kapsıyor. Şu an A12 için geçerli değil. Şimdilik destekleyen modeller için bir JailBreak sürümü çıkarılmadı. Açığı bulan araştırmacının bu yönde çalışmalara başladığını duyurdu.

iPhone çıkan bir açık ile JailBreak mümkün


Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2019, 00:38

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir