iPhone ekran kilidinde Siri ile arama yapma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple' ın Siri güvenlik açığı ile iPhone ekran kilidinde istediğiniz telefon numarasını arayabiliyorsunuz. İlginç açıkla ilgili videoda hazırladık ve gerçekten kilit işe yaramadı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iOS 11′ da bir açık mesajların okunmasına neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkarılan Siri güvenlik açığı çok konuşuldu. Açık Siri ile mesajların okunduğu ve ekran kilidi varken bu işlemin yapılması ilginç oldu. Konuyla ilgili çok sayıda haber yayınlandı. iOS 11.2.6 yüklü iPhone‘ lar da tespit edilen bir açık için bizde bazı testler yaptık. Aynı zamanda rehberdeki kişiyi arama ve mesaj gönderme de yapılabiliyor. Bu sorunla ilgili birde video hazırladık. Bakın arama nasıl yapılır?

Ama biz daha ileri gittik ve başka testlerde yaptık. Çok ilginç durumla karşılaştık. Apple Siri üzerinden arama yapma ve mesaj gönderme denemesi sizce nasıl sonuçlandı?

Örnek video www.youtube.com/embed/w5yWw12De-Y

Ekran kilitli ve Siri ile arama yapılıyor!

iPhone telefonda ekran kilitliyken menü tuşuna basılı tuttuğunuzda Siri’ ye mesajları okumasını söylediğinizde yeni bir mesaj varsa okuyor. Hatta SMS dahi gönderebiliyorsunuz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bizde bunu test ettik. Gerçekten mesajlar açılıyor. Peki Whatsapp uygulamasında durum nedir? Bunu da denedik ama Siri, Whatsapp mesajlarının açılması için ekran kilidinin açılması gerektiğini söyledi. 

Birde Facebook’ ta denedik ve durum yine aynı. Yani yine kilidi açmam gerektiğini söyledi. Birde kilitli ekranda Siri’ ye rehberdeki kişiyi ve Apple’ ın destek hattını aramasını söyledik. Sonuç tüm aramaları yaptı. Sonra dediğimiz kişiye mesaj göndermesini söyledik ve mesaj ekranı geldi.

Apple’ dan resmi açıklama geldi. Sorunun farkındayız ve gerekli işlemin yapılacağı bildirildi. Sorun için gelecek güncelleme ile çözüleceği belirtildi.

Güvenlik açığı için gerekli güvenlik güncellemesi yayınlanacaktır. Ama yayınlanana kadar geçici çözüm olarak, ekran kilidindeyken Siri ile aramanın kapatılması. www.andronova.net

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ekran kilitli ve Siri ile arama yapılıyor!Siri kilitli ekranda arama engelleme

Siri kilitli ekranda arama engelleme

Ayarlar / Siri ve arama / Kilitliyken Siri’ ye izin ver bu adımlarla ekran kilitliyken Siri’ nin telefona erişim yapmasını engellemiş oluyorsunuz.

Video da Siri üzerinden ekran kilidinde arama yapmaekran kilidinde mesaj atma, kilitli ekranda mesaj gönderme ve kilitli ekranda arama yapma gibi sorulara yanıt verdik. Bu açık çoğu modelde görülmekte. Açığın olduğu şu anki sürüm iOS 11.2.6

iPhone ekran kilidinde Siri ile arama yapma


Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2020, 02:32

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.