iPhone mesajları internet üzerinden gönderiyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

iPhone telefonlarda yaşanan sorunlardan biride SMS gönderiminin internet üzerinden gönderilmesidir. Mesaj gönderirken iMessage ile gidiyor. Hat üzerinden gönderme.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iPhone telefonları ülkemizde ve dünyada en çok satılan modellerdendir. Apple firması tarafından üretilen iPhone’ların kendine özgü tasarım ve işletim sistemi bulunmaktadır. Apple zaten üretmiş olduğu her üründe bu çizgisini korumaktadır. Apple ürün ağı geniş bir firmadır. Sadece akıllı telefon sektöründe değil tablet, bilgisayar, notebook gibi bir çok alanda ürün satmaktadır. Bu ürünlere baktığınızda Apple farkını rahatlıkla görebilirsiniz.

Bu haberimiz de Apple firmasının akıllı telefon modeli olan iPhone’larda yaşanan SMS sorununa çözüm üretmeye çalışacağız. Bu sorununuzun cevabını aşağıdaki başlığımız altında bulabilirsiniz.

iPhone mesajları internet üzerinden gönderiyor

iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus gibi modellerinde  SMS gönderirken mesajlarınız telefon hattınız üzerinden gönderilmiyorsa buradaki yöntemi uygulayarak bu sorununuzu  çözebilirsiniz. Eğer SMS’leriniz internet üzerinden gönderiliyorsa telefonunuzun iMessage ayarları açıktır. Telefonunuzun iMessage özelliğini kapattığınızda bu sorununuz çözülecektir.

iMessage iPhone telefonlarda Wi-Fi veya hücresel veri ağlar üzerinden kısa mesaj, fotoğraf veya videolarınızı karşıdaki cihazlara gönderdiğiniz bir sistemdir. iPhone telefon modellerinde iMessage gönderileri mavi baloncuk şeklinde gösterilmektedir. Aşağıda örnek iMessage gönderimi paylaşılmıştır. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iPhone mesajları internet üzerinden gönderiyor

Mesajlarınızın  SMS hattınız üzerinden gönderilmesi için bazen bu ayarı kapatmanız gerekebilir. iMessage servisini kapatmak için aşağıdaki adımları takip ediniz;

  • İlk önce iPhone telefon modelinizde Ayarlar bölümüne giriş yapınız.
  • Daha sonra ayarlar içersinde bulunan Mesajlar kısmına giriş yapınız.
  • Bu bölümde yer alan iMessage yazısının karşısında bulunan seçeneği pasif konuma getiriniz. Aktif olduğunda yeşil pasif olduğunda ise gri renkte olacaktır.

Yukarıdaki işlemi yaptığınızda mesajları gönderdiğiniz balon kutucu aşağıdaki gibi yeşil renkte olacaktır. Bu renkte gönderdiğiniz mesajlarınız cep telefon hattınız üzerinden gönderilmektedir.

iPhone mesaj gönderme sorunu


Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 14:52

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak