Apple' nin darbeye ve kırılmaya karşı dayanıklı ekran Teknoloji' si için patent aldı. Malum mobil cihazlarda en pahalı parçalardan biri olan ekran neredeyse telefonun yarı fiyatında!
Sponsorlu reklam
Çoğu mobil cihaz kullanıcılarının en korktuğu olaylardan biri olan ekran çatlaması ve kırılması için Apple yeni bir Teknoloji geliştiriyor.
Apple, aldığı yeni patentle ilgi odağı olmaya devam ediyor. Yeni aldığı patent ekran dayanıklılığını kapsıyor. Apple yakın bir zamanda çıkaracağı modellerde ekran camı kırılmaya dayanıklı ve ekranda oluşacak bozuklukları belirleyebilecek.
Sponsorlu reklam
Yeni Teknoloji’ de ekrana yerleştirilen sensör sayesine alınan darbe ve yüzeysel sorunlarda bilgi edinilebilecek. Örnek ekranda oluşmuş en küçük bir çatlağın boyut ve derinlik konusunda detaylara erişilebilecek.
Apple, yeni geliştirdiği ekran ile aynı zamanda servis süresini azaltmayı hedefliyor. Yeni Teknoloji şuan için iPhone 8′ i kapsamayacak.