Apple kişisel verileri paylaşan uygulamaları kaldırıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

App Store' den bazı uygulamalar kalkacak. Son zamanlarda kullanıcı bilgilerinin pazarlanması nedeniyle çoğu kullanıcı endişeli şekilde internet kullanımı yapmakta. Bazı şirketlerin veri paylaşımı Apple' ın önlem almasına neden oldu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

App Store‘ den kişisel verileri paylaşan uygulamalar kaldırılacak. Bu karara iten neden firmaların gerekli sorumluluklarını yerine getirmemesi.

Apple akıllı cihaz üreticisi firma mağazalarında bulunan ve habersiz bir şekilde kişisel veri paylaşımı yapan bütün uygulamalarını kaldırma kararı aldı. Kullanıcıların kişisel bütün verilerini depolayarak diğer firmalara para karşılığında satışını yapan markaların gün be gün artması sonucu ilk atak Apple şirketinden geldi.

Apple kişisel verileri paylaşan uygulamaları kaldırıyor

App Store’ den kişisel verileri paylaşan uygulamalar kaldırılacak

Apple güvenilirliği önemsiyor mu? Apple şirketinin ilk çıkardığı telefonunun ardından üst modelleri ile birlikte ve iPad, iPod ürünlerini piyasaya sürerken ilk önceliği hep güvenilirlik oldu. App store üzerinden başka firmaların kullanıcıların kişisel bilgilerini diğer şirketler ile paylaşıyor olması ve bu durumu para karşılığında yapıyor olmaları Apple şirketinin harekete geçmesine neden oldu. Kullanıcı güvenilirliğini önemseyen şirket bundan böyle mağazalarında her hangi kişisel veri depolama yapan uygulamaları barındırmayacağını açıklayarak mevcut uygulamaları da kaldırma kararı aldı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Genel veri koruma yönetmeliği’nin gündeme gelmesi bekleniyor: 25 Mayıs tarihinde Avrupa’da yürürlüğe girmesi beklenen Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nin de bu kararın alınmasında etkisi oldukça büyük. Yönetmelik gereğince şirketlerin kullanıcı bilgilerini koruması adına yapılacak olan baskı kurucu kararlar Apple markasının ardından diğer şirketleri de bu işlemi yapmaya zorlayacak.

Whatsapp uygulamasının 16 yaşından küçük olan kullanıcılara kapatılması durumu da yönetmelikte yer alan bir diğer madde olarak firmaların elini kolunu bağlayacak. Apple firması ise bu yönetmelikten önce vermiş olduğu veri koruma kararı ile önceden hazırlığını yapmış olacak.
 


Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 00:13

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir