Aşı randevusu oluşturma dolandırıcılığı

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Aşı randevu takvimi oluşturuyoruz dolandırıcılığına dikkat ediniz. Kişisel bilgileriniz çalınabilir ve ilaç satmak için kandırılabilirsiniz. Sizi arayan ve evinize gelen kişilere dikkat ediniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu aralar aşı çalışmalarının yoğun geçtiği haberlerini kullanan dolandırıcılar aradıkları kişilere aşı randevu takvimi oluşturmak için aradıklarını söylüyor. Özellikle 65 yaş ve üstünü hedefledikleri bilgisini belirtelim. Hatta böyle bir mesaj telefona göndererek tıklamalarına teşfik ediliyor. 

Corona aşı randevusu için sizi de kayıt edeceğiz şeklindeki aramalarda bazen kişisel bilgileri almak için bazende daha ileriye gitmeye çalıştıklarını söyleyebiliriz. Kullanılan bilgilerin az da olsa hesaplara ulaşmak için kullanıldığı da vurgulanıyor.

Bunun dışında ise ilaç / vitamin satmak içinde pazarlama yöntemi olarakta tercşh edilebiliyor. İnternette baktığımız bir kaç haberde de bazı dolandırıcıların filyasyon ebindenmiş gibi davranıp yüksek tutarlarda ilaç satmaya çalıştığı da belirtiliyor. Bu şekilde yapılan aramalar ve kapınıza gelen kişiler için şikayette bulunmanızı öneririz. Özellikle bilgi paylaşımı yapanların fazla vakit harcamadan yasal şikayetini yapmalarını öneriyoruz.

Virüs bahanesiyle çok sayıda alanda dolandırıcılar türeyebiliyor. Herhangi bir şeyle karşılaşanlar bir şey yapmadan önce doğruluğunu ilgili yerden teyit etmeleri gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aşı randevusu oluşturma dolandırıcılığı


Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2020, 19:47

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak