AVAX nasıl satın alınır? Türkiye' de satılıyor mu?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

AVAX coin, Türk sitesinden daha doğrusu platformunda satın alınabiliyor. Ama yakın zamanda olumsuz gelişmelerden dolayı çoğunda güven sorunu bulunuyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Avalanche, bir tür alt coin olarak kripto para tutkunlarının hayatına girmiştir. Bir profesör tarafından geliştirilen ve kurucusu Emin Gün Sirer’dir. Merkezi olmayan para birimlerinden biri olan AVAX, diğer kripto para birimlerine benzer mantıkla çalışmaktadır. Blok zinciri üzerinde bulunan ve ortaklaşa blok zinciri dağıtımına izin veren alt coinlerdir. AVAX’ın gelişimi 2018 yılına kadar dayanmaktadır. Bu coin’ i satın almak için aşağıdaki temel adımlar takip edilmelidir:

Satın alınacak olan borsanın platformuna giriş yapılır.

  • Hesap açma işlemi gerçekleştirilir.
  • Kişisel bilgiler girilir ve hesap doğrulama işlemi gerçekleştirilir.
  • Para transfer işlemi gerçekleştirerek, açılan hesaba para aktarımı yapılır.
  • Hesap bakiyesi doğrultusunda satın alma talimatı verilir.
  • Satın alınan AVAX’lar sanal cüzdan hesabına aktarılarak, işlem tamamlanır.

AVAX Paribu’dan nasıl alınır?

Paribu AVAX satın al işlemleri aynı adımları takip ederek yapılabilmektedir. Birden fazla borsada satışta olan bu kripto parayı satın almak oldukça kolaydır. Yeni nesil blok zinciriyle geliştirilmiş olan şirketin yatırımcılarına çeşitli avantajlar sunmaktadır. Avantajlardan yararlanmak isteyen kullanıcıların AVAX’ı satın alabileceği borsalar şunlardır:

  • Bibance,
  • Paribu,
  • Huobi,
  • Bitfinex.

Geken bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Çoğu kripto paranın bir temeli olmadığını söyleyelim. Arkasındaki şirket / şirketlerin gücü, ekip ve projenin sağlamlığına göre yatırım yapılmalıdır. Çoğu vur kaç coin olduğunu belirtelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

AVAX nasıl satılır ve ne kadar güvenli?

Kripto paralar alındığı gibi satılabilen sanal para birimleridir. Kolayca alınabilen ve satış işlemi açısından da kolaylık sunmaktadır. Kullanılabilmesi için sanal para cüzdanının oluşturulması gerekmektedir. Sanal para cüzdanın ardından alış, takas ve satış işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Satış işlemi, kripto paranın nakit paraya çevrilmesi olarak tanımlanmaktadır. Kullanılan borsa platformu üzerinden satılan AVAX, EFT yoluyla hesaba aktarılmalıdır.

Kripto paraların güvenliği noktasında para birimlerinden ziyade işlem yapılan borsa türü önemlidir. Güvenilir bir borsada satın almadan önce aracı yerlerin araştırılmasını öneririz. Genelde hiçbir güvenlik tehdidi oluşturmadığı söylense de malum kul yapımı.

 Borsa tercihi yaparken kullanıcıların yorumları okunmalıdır. Böylelikle AVAX güvenirliği açısından ön bilgiye sahip olunacaktır.

AVAX nasıl satın alınır? Türkiye' de satılıyor mu?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.