Bataryanız virüs tarafından hasarlandı uyarısı nedir

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Android telefonlarda bazen girmiş olduğumuz sitelerde "Bataryanız Virüs Tarafından Hasarlandı" uyarısı almaktayız. Bu haberimizde bu uyarının sebebini ve çözümünü paylaşacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Akıllı telefonlarınız ile internette dolaşırken tarayıcınızda karşınıza Bataryanız Virüs Tarafından Hasarlandı uyarısı gelebilmektedir. Bu haberimizde bu durum ile karşılaştığınızda neden telaşlanmayacağınızı ve bu durumdan nasıl kurtulabileceğinizi sizlere anlatacağız.

Karşınıza gelen ekranda tam olarak şu ifadeler yer almaktadır ”  “Eğer virüsü hemen kaldırmazsanız, Desktop çok daha ciddi zarar verecek. İşte yapacaklarınız. Tüm virüsleri öldür butonuna dokunun ve bir sonraki sayfada telefon numaranızı girin. Tüm virüslerin yok edilmesi için Tam HD kart taraması yapılmalıdır. İşlemi tamamlamak için cep telefonu numaranızı girdikten sonra size gönderilen kodu girin.” acaba bu hatayı neden almaktayız.,

Android telefonda bataryanız virüs tarafından hasarlandı

Bu sorunun çözümüne başlamadan önce ilk önce şunu belirtelim bu hata tamamen sahte bir uyarıdır. Gelen ekrana kişisel bilgilerinizi girmeniz ve ekranda yer alan herhangi bir linke tıklamanızı sağlayarak sizlere zarar vermek isteyen korsanların bir tuzağıdır. Bu ekranı karşısında gören bir çok kullanıcı telaşlanarak bu ekranda yer alan linklere ya tıklamaktadırlar veya istenilen bilgileri ekrana girmektedirler.

Çünkü az çok telefon ile uğraşan kişiler bataryaya virüs bulaşması gibi bir durumun olmayacağını bilirler. eğer telefon kullanan kişi bu tuzağa düşüp ekranda bir linke tıklarsa kişisel bilgilere karşı taraf tarafından ele geçirilmektedir. Aslında biraz dikkatli bir  şekilde karşınıza gelen uyarıyı okursanız bu durumun bir sahtekarlık olduğunu çok kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. En basit soracağınız soru eğer gerçekten virüs temizleyecekseniz neden bizlerden telefon numarası girmemizi istiyorsunuz ? Bu sorunun cevabı boşta kaldığı için bu uyarıyı sizlere gönderenler dolandırıcı olduğu ortaya çıkmaktadır. www.andronova.net

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bataryanız virüs tarafından hasarlandı uyarısı nedir

Aslında internet dünyasında dolandırıcılar bir çok yöntem denemektedirler. Ortaya çıkardıkları yöntemler kişiler tarafından deşifre oldukça dolandırıcılar yöntem değiştirerek yeni yöntemler çıkarmaktadırlar. 

Aslında bu tarz uyarılar ile karılaştığınız da en güzel çözüm X işaretine basarak ekranı kapatmaktır. Bu şekilde kişisel bilgilerinizi. isteyen veya sizlerden para isteyen ekranlar karşınıza geldiğinde hemen X işaretine basarak ekranı kapatınız.

Yine her ihtimale karşın telefonunuzu güvenilir bir yazılım ile taratmanız faydanızadır. Sizlere önereceğimiz yazılımlardan biride  MalwareBytes’dır.  Uygulmayı telefonunuza kurduktan sonra yapmanız gereken Scanner tuşuna basmanızdır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

virüs temizleme


Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2017, 13:30

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.