Bazı siteler açılmıyor neden giremiyorum

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Cep telefonumdan girebildiğim siteye bilgisayardan giremiyorum açılmıyor neden? Yasaklı olmayan normalde kullanılabilen bir web sayfasına neden giremediğinizi ve sorunun çözümü!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İnternet dünyası her çenegün yeni web sayafarının eklenmesi ile büyümektedir. Milyonlarca websitesinin bulunduğu bu devasa dünyada her zaman iyi niyetli s,iteler bulunmamaktadır. Özellikle insanların ahlak dünyasına ciddi oranda zarar veren içerik olarak sakıncası olan yine sayısnı bilemediğimiz bir çok site bulunmaktadır. İşte bu durumda ülkeler vatandaşlarını ve özellikle ülkesinde yaşayan çocukları bu zararlı sitelerden koruyabilmek üzere sistemler geliştirdiler. İşte o sistemlerden biride ülkemizde uygulanmaktadır.

Zararlı içerik barındıran ve toplum ahlakını olumsuz yönde etkileyen veya telif hakları olarak ihlal yapan siteler ya direkt devlet tarafından veya bir kullanıcının şikayeti üzerine eğer gerçekten zararlı içerik bazrındırıyorsa engellenmektedir. Şimdi gelelim konumuzun baişlığına bazı web sayfalarına giremiyorum sorusunu soran takiçimiz ilk önce giremediği sitenin yasaklı olup olmadığını kontrol etmelidir. Peki yasaklı siteler nasıl kontrol edilebilir ?

Yasaklı site sorgulama nasıl yapılır?

Yasaklı site kontrolu BTK kurumunun resmi websitesi üzerinden yapılmaktadır. Bunu için //internet.btk.gov.tr/sitesorgu/ adresine tıklayarak karşınıza gelen ekrandan site urlsini veya ip adresini veya domaini yazark güvenlik kodunu girip arama yapabilirsiniz. Aşağıdaki resimde göründündüğü gibi her türkü websitesinin yasaklı olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Bazı siteler açılmıyor neden giremiyorum

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yukarıdaki sorgulamanın ardından eğer websitesi yasaklı siteler arasında bulunmuyorsa aşağıdaki maddelerde yer alan çözümleri uygulayınız;

  • Bilgisayarınızda DNS ayarlarınıza bakınız. Daha önce sizlerin el ile girdiği DNS numaraları düzgün çalışmayabilir. Bunun için DNS numaraalrı otomatil al seklinde yapınız.
  • Bilgisayarınızda proxy değerleri mevcut ise varsayılan yani otomatik al şeklinde ayarlaryınız.
  • Eğer internet bağlantınızda hetrhangi bir VPN uygulaması yazılımı kullanıyorsanız bu VPN ssebebiylede istemiş olduğunuz websitesine giriş yapamayabilirsiniz. Bundan dolayı VPN uygulamasını iptal ediniz.
  • Web tarayıcılarınızın geçmişini temizleyiniz. Tarayınızda biriken web sayfalarında gezindikçe çoğalan çerezler (cookie) de sitelere girişinizi yavaşlatabilir.
  • Bilgisayarınızda kurulu olan ve güncelliği bulunmayan antivirüs uygulamalarıda bazen böyle sonuçlar çıkarmaktadır.
  • İnternet sitesine giriş yaptığınız tarayıcıyı değiştiriniz. Eğer siteye giriş yapıyorsanız giriş yapamadığınız tarayıcıyı kaldırıp yeniden kurunuz.


Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 14:06

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.