Belirli kelimelerde site içi çalışma yapanlar

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Web sitesinde bazı kelimeler için site içi yapılan çalışmaların zamanla geriye yönelmeye neden olduğunu belirtelim. Geçmişe dönük çalışmaların incelenmesi gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Site içinde yapılacak Seo çalışmaları, arama motoru botlarının, sayfanın hangi konu üzerinde hizmet verdiğini anlamasına yardımcı olacak önemli adımdır. Site içinde; meta başlık, başlık etiketleri, açıklama ve site içi dahili bağlantılar gibi özellikleri düzenleyerek, arama motorlarında daha yüksek bir sıralama elde etmek mümkün olabilir.

Site içi çalışma neden önemlidir?

Bir makale ya da bir sayfa için Seo çalışması yapılırken, arama motorunda daha üst sıralara ulaşmak için belirli bir dizi kanıtlanmış yöntem izlenir. Site içi seo çalışmalarıyla, bir makaleyi ya da sayfayı doğal ama akıllı bir şekilde optimize etmek amaçlanır. Böylece arama motoru, hedef anahtar kelimeyi kolayca seçer ve potansiyel ziyaretçileri web sitesine çeker. Bu sebeple site içi Seo çalışması önemli bir basamak kabul edilir.

Seo çalışmalarının ilk ve en önemli adımı kabul edilen site içi Seo, çeşitli alt başlıklarda incelenebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WordPress dışında bir alt yapı kullanan sitelerde şu unsurlar düzenlenerek site içi çalışmalar gerçekleştirilir;

  • Meta Title
  • Sayfa Permalink Yapısı
  • Başlık Etiketleri
  • Anahtar Kelime Yoğunluğu
  • Görsel Kullanımı
  • Meta Açıklamaları
  • Dahili/Harici Bağlama

Bunlar site içi Seo çalışmasında etkili olan en önemli faktörlerdir.

Site içi araç

Site sorgularını analiz etmek için kullanılabilecek olan bir yöntem olan Seo araçları, sayfayı en iyilerle karşılaştırır. Bu sayede sayfanın gelişmesi için bazı veriler de sunar. İnternette bulunan bu site içi seo araçları ücretsiz olarak kullanılır. Site içi Seo çalışmalarını analiz etme isteyen kişiler, bu araçlardan yardım alabilirler.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aşırıya kaçanlara şimdiden uyarı

Belirli kelimlere yapılan çalışmaların aşırıya kaçınılması sonucu sıralama gerilemesine neden olabiliyor. 5-6 Yıldır büyük çapta değişime giden Google, yaptığı algoritmalar sonucunda çoğu siteyi altüst etti. Alınan bağlantıların o zaman için oteritesi devam ederken sonralardan spam skoru yükselişe geçmesiyle alınan bağlantı yarardan çok zarara dönüşüyor.

  • Siteyi belirli kelimelerle doldurmamanızı öneririz.
  • Geçmişe dönük zayıf içerikleri güçlendiriniz.
  • İşe yaramayan sayfaları kaldırılıp bildirimde bulunun.
  • Benzeri konuları birleştiriniz. Çoklu aynı konuların birbirinin sıralamasını aşağıya çeker.
  • Gelen bağlantıların düzgün şekilde analiz yapılarak red edilmesi gerekenleri uygulayınız.

Belirli kelimelerde site içi çalışma yapanlar

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.