Bilgisayardan internet erişimini engelleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

İş yerinde ofis çalışanlarına ve evde internet kullananlara erişimi engellemek istiyorsanız ister modem içerisinden ve isterse iNet Protector programıyla kolay yoldan bağlantıyı kesebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ofis veya ev ortamında internet erişimini sağlamasını istemediğiniz bilgisayarlarda bazı ayar değişiklikleri yaparak ya da bilgisayara kurabileceğiniz programlar vasıtasıyla internet erişimini kısıtlayabiliyorsunuz. Bu nedenle bilgisayarlarda interneti engelleme konusunda pek çok opsiyona sahipsiniz. Ofis gibi ortamlarda daha çok kullanılan internet erişimi engellemesi işleminin adımları ise oldukça basit.

Bilgisayardan ayar değiştirerek internet erişimini kısıtlama: Bilgisayar üzerinde yapılan birkaç ayar değişikliği sonucunda internet erişimine engel oluşturabileceksiniz. Bu yöntem en basit ve en sık tercih edilen yöntemdir. Bilgisayarda ‘Ağ ve Paylaşım Merkezi’ sekmesine ulaşın ve bu sekmede sol kısımda yer verilen ‘Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir’ başlığına tıklayın. Bu aşamada karşınıza birkaç seçenek çıkacak ve bu seçenekler bilgisayarın kullandığı ağ bağlantıları olacaktır. Bilgisayar tarafından kullanılan kablosuz veya yerel ağ bağlantısına tıkladığınızda bir pencere açılacaktır. ‘Özellikler’ butonuna tıklayarak devam edin ve listeden sürüm 4 seçeneğine çift tıklayın. Yeni gelen pencerede internet bağlantısının sağlanamayacağı bir IP adresi belirlemeniz yeterli olacaktır.

Programlar aracılığıyla internet erişimini kısıtlama

İnternet erişiminin kurulamaması için bilgisayarlara eklenti programlar indirebilirsiniz. Bu programların bazıları aile koruması sundukları için, çocukların internet erişimini kısıtlama konusunda yararlı oluyorlar.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iNet Protector kullanabileceğiniz bir internet erişim kısıtlaması protokolüdür ve isteğinize göre programda interneti engelleme, zamana göre kısıtlama veya internet erişimi için parola belirlemek gibi seçenekleri bulabiliyorsunuz. Çocukların internete bağımlı hale gelmelerini engellemek ve ofis ortamında verimliliği arttırmak adına kullanılabilen bir programdır.

Bazı programlarla istemediğiniz web sitelerini engelleyebilirsiniz. Örnek programlar Surfblocker ve Spotflux tarzı çok sayıda uygulamayla deneyebilirsiniz. Modem üzerinden engelleme ekran görüntüsü aşağıda bulunuyor.

Bilgisayardan internet erişimini engelleme

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak