Binance riskli hesap tespit edildi ne demek

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

"Üzgünüz, Binance kullanım koşulları ve iç politikasında yer alan güvenlik şartlarını karşılamadığından kripto alamazsınız" hatası alıyor musunuz?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Coin satın alırken riskli hesap hatası alanların bir kısmı gün içerisinde bir kaç kez işlem yaptığını ve üçüncü işlemde böyle bir uyarı aldığını yazıyor. Önceden defalarca alım yapanların bir anda yasaklanması ilginç gelebilir ama olası nedenlerini tahmin ediyoruz. Bu aralar yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı ek önlemler alınıyor olabilir.

Riskli hesap tespit edildiBinance borsasında kredi kartıyla kripto satın alırken çıkan uyarı metnidir ve kalıcı olarak o karttan alım yapılması engellenir. Kısaca şirketin güvenlik yapılandırmasının aldığı bir önlem ve şüpheli görülen tüm haraketlerde hesap yasaklanır.

Kredi kartında ne türlü bir risk tespit edildi?

İşlemler sırasında yurt dışına, internet alışverişine ve belirlenen limitin yetersiz kalması durumlarında çok defa yapılan denemelerin sonuçları olabilir. Bunun dışında güvensiz görülen işlemler, sık yapılan herhangi bir şey ve dolandırıcılık algısı olası nedenler arasında yer alır.

İşlem yapmada bir limit var mıdır diyerek şartların okunması ve koşullarda ödemeyle alakalı ne gibi uyarılar var okuyarak karşılaştırma yapılmasını öneriyoruz. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aklımıza gelen birde işlem yapılan internet, kullanılan cihazlar ve sürekli yapılan işlemler neden olma olasılığını getiriyor.

  1. Kullandığınız cihazlardan alakalı olma olasılığı var.
    • Virüslü cihazlardan işlem yapılmaya çalışılması
    • Güvenli görülmeyen cihazların kullanılması
    • Bilgisayar veya telefonun tarih ayarının yanlış olması
  2. Hesabınız ceza almış veya geçici engel getirilmiş olabilir.
    • Kurallara aykırı yapılan her şeyin sonucu ya kalıcı ya geçici yaptırımla sonuçlanır
    • İşlem yapılmasını engelleyen profil kısmında bir şeylerin eksik olması veya güvenliğin sağlanmaması
    • Sürekli tekrarlanan şeylerden sonra önlem amaçlı belli bir süreliğine engel koyulması
  3. Banka tarafında sorunlar görülmesi.
    • Yapılan anlaşmanın sonra ermesi veya bankanın aldığı önlemler
    • Network veya yazılımdan kaynaklı olumsuzluklar
    • Aşırı yurt dışı işlemlerinden dolayı alınan önlem.

Siber alanında yapılan yöntemlerde ağ trafiğinde görülen yoğunlukların algılanmasına karşın güvenliğin devreye alınması gibi çok sayıda olasılıklar bulunuyor.

Çözüm tarafında ne önerilebilir?

Bankanın verdiği bir yanıtla alakalı olma durumu göz önüne alarak alınan işlem uyarısının banka çağrı merkezinden kontrol edilmesi daha sağlıklı olacak. Bazen çıkan kodların ona neden olan şeyin açıklaması oluyor.

  1. Bankadan inceleme yaptırınız ve sonrasında deneyiniz.
  2. Sanal kart açarak işlem yapınız. Açtığınızda çıkıyorsa kapatıp yenisini açınız.
  3. Varsa başka bankanın kartıyla da deneme yapınız.
  4. Bilgisayar ve ayrı bir cihazdan da test ediniz.
  5. Binance hesabınızdaki profil alanında eksiklik varsa doldurunuz. Ek doğrulamadaki seçeneklerin de kullanılması güvenliğin daha sağlam olmasını sağlayacak.
  6. Aynı kartı başka bir kripto hesabında denenebilir.
  7. Binance’ ye destek talebini gönderiniz. Ertesi gün dönüş yapılmadığında tekrarlayın ve web sitesindeki içerikleri inceleyiniz.

Belki hesabın ve kartın doğrulanması istenilebilir. İtiraz edildiğinde tahmini sizden vatandaşlık kimlik kartının ve k.kartının ekran görüntüsü istenilebilir. İncelemenin olumlu sonuçlanması günler alabiliyor. Ek kısa yolu başka kartla denenmesi ve devam ediyorsa başka bir Binance hesabı açıp orada işlem yapmak olacak. Önceki hesabınızdaki kriptoları yenisine aktarabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Binance riskli hesap tespit edildi ne demek


Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2021, 18:56

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.