Bip çalışmıyor açılmıyor ve doğrulama kodu gelmiyor

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Turkcell' in Bip uygulaması kısa süre önce Web hizmetini devreye aldı ve artık bilgisayardan kullanıma açıldı. Denemek için numara doğrulaması gerekiyor. Bazen kod telefona gelmiyor. Peki doğrulama kodu neden gelmiyor?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bip, Turkcell‘ in mesajlaşma uygulaması. Son yıllarda Turkcell, tarifelerinde ve kampanyalarında sık sık yer verdiği Bip hizmeti için Web hizmetini başlattı.

Bip nasıl bir uygulama? Geçen yıl ara ara yaptığımız testlerde orta dereceli bir uygulama olarak gördük. Bazen görüntülü görüşme sırasında ara ara donma sorunu görüldü. Bazen de net olmayan ses sorunu çıktı. Ama çoğu uygulamaya göre iyi diyebiliriz. Kullanım oranı yaygınlaştıkça daha da geliştirileceğini düşünmekteyim.

Turkcell, tarifelerde Bip için ücretsiz ..GB internet vermekte. Bazende Turkcell’ lerle görüşme bedava şeklinde kampanyalar yapmakta. Sık sık paketlerde yer verdiğinden kullanıcı oranlarını arttırdığı bir gerçek.

Bip uygulamasını telefona yükledim telefon numaramı yazdım ama SMS mesajla kod gelmedi. Tekrar gönder yazısına tıkladım yine doğrulama kodu gelmiyor nedeni nedir? Daha önce kod geliyordu ama şimdi gelmedi diyen kullanıcılar bu sorun sadece Bip’ e özgü bir durum değil. WhatsApp’ ta, Facebook ve Instagram’ da da sık sık görülmekte. Nedeni ise birden çok oluşmakta. Aşağıda olası nedenlere yer verdik. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Doğrulama kodu 24 saniye sonra gönderilecek diyor ama SMS gelmedi! Bu saniye genel gönderim süresidir. Bazen uzun sürebiliyor. Yoğunluk nedeniyle bir kaç dakika zaman alabiliyor. Hatta daha uzun süre olanları da gördük. Örnek Google doğrulamalarında bazen 3-4 dakika sonra geldiği oldu. Tabi birden çok kod istediğimizden peş peşe geldi. Bunun dışında Bip çalışmıyor ise başka kullanıcılar da da aynı sorun var mı kontrol ediniz.

Çözümde yapacaklarınız ve devamında kontrol edilecekler

İyi niyetle dahi olsa aşırı yapılan her şeyin sonucunda bir tepki karşımıza çıkabiliyor. Sistemlerin yapılanların tam ne amaçla yapıldığını kavrayamadığı olabiliyor. Tepki olarak belli bir zaman diliminde erişiminizi engellemek oluyor. Çoğu nedenin bu olduğunu düşünüyoruz ama yine olası olanlardan da söz edeceğiz.

  1. Uzun bir zaman kullanılan modemin ve telefonun kapatılmaması.
    1. Yazılım kısmında sıkıntı çıkarılan durumlarda bu adım çok iş yaptığına şahidiz. 
    2. Bazende o bağlantıda alınan ip’ nin engellendiğini de görüyoruz. 
    3. Kısmende olsa dns problemlerinin bir sonucu olabilir.
  2. Elinizde varsa başka telefondan da deneyelim.
    1. Yazılımında veya virüs gibi bir şeylerin neden olması mümkün.
    2. Boş alanın yetersiz kalması sistemin rahat haraket etmesini engelleyebilir. Baktığınızda yer var ama o an için sistemin işini görmeyebilir.
    3. Çakışan başka uygulamaların yüklü olması.
  3. İnternet faktörüyle alakalı olma durumları. (Başka bir WiFi ve mobil bağlantıyla deneyelim)
    1. Korumanın kullanmış olduğunuz bağlantıyı engelliyor olması.
    2. Yurt içinde bir şeylerin aksaklık çıkarması.
    3. Port, santral ve altyapının buna sorun çıkarması olasılığı var.
  4. Telefonla alakalı durumların ele alınması.
    1. Tarih kısmında yanlışlık varsa her türlü problemi çıkarabilir.
    2. Google hizmetlerinin doğru dürüst çalışmaması. Test için örnek Huawei kullanıyorsunuz ve uygulamalar alanına girip hem Google’ un bu uygulamasını hem BİP’ in içerisinde girdiğinizde karşınıza çıkan seçenekleri çalıştırınız.
    3. Ağın veya cihazın sıfırlanması.
  5. Numarayla alakalı olan olası durumlar.
    1. Şikayet aldıysanız veya şüpheli olarak görüldüyse geçici yasak gelebilir.
    2. Sistem herhangi bir nedenden dolayı askıya almış olabilir.
    3. Çok defa kod isteme veya farklı kullanımlardan dolayı gün içerisinde yasaklanabilirsiniz.

Daha önce bilgisayara programını kurduysanız onunla erişmeye çalışınız. (Test edeceğiniz bir cihazdan ulaştıysanız web doğrulamasını yaparak geçici işinizi görebilirsiniz) Son olarak 532532 dört sıfırı arayarak müşteri temsilcisinden yardım isteyiniz. Belki hesabın sıfırlanması mümkün olabilir.

Bip çalışmıyor açılmıyor ve doğrulama kodu gelmiyorBip çalışmıyor veya kod sorunu nedenleri

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bip çalışmıyor, Bip açılmıyor ve kod sorunu nedenleri

Buradakilerin genel uygulamalarda yaşanan sıkıntılardan dolayı tecrübe ile hazırlandığını vurgulayalım. Yardım isteyenlerin önce ücretsiz operatörün hizmetinden yararlanmalarını öneriyoruz.

  • Hattı başka telefona takıp denediniz mi?
  • Bip doğrulama olmuyorsa telefonun tarihini kontrol edin.
  • Operatör tarafından ya da kendiniz bildirimleri kapatmış olabilirsiniz.
  • Çok sık kod istediniz mi? Öyleyse uzun bir süre deneme yapmayınız. Kod isteme sınırına ulaştınız mesajı ile de karşılaşabilirsiniz.
  • Hat değişimi yani sim kart değişimi ve operatör taşıma işlemi yaptınız mı? Bu gibi durumlarda bildirim mesajları 3 gün gelmeyebiliyor.
  • Bip açılmıyor veya çalışmıyorsa telefondan uygulama önbelleğini silin. Android uygulamalarından işlem yapılacak.
  • Cihaz önbelleği temizleyip Bip silip tekrar yükleyip deneyin. 
  • Bip bağlantı yok sorunu varsa belki bölgesel veya genel bir sorun olabilir.


Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2021, 15:19

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.