Bip şifre koyma ve parmak izi ile giriş

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Bip şifreleme ve Bip parmak izi ile açma özelliğinin olduğunu biliyor musunuz? Bip uygulamasına şifre koymak için ve Touch ID açmak için resimli anlatımıza bakınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bip, Türkiye’ nin mesajlaşma programı olarak aktif şekilde kullanıma sahip. Ülkemizde WhatsApp’ a bir alternatif olması için çıkarılan uygulamanın çok sayıda özelliği bulunuyor. Neredeyse WhatsApp’ ta bulunan özelliklerin hepsine sahip görünüyor. Grup görüntülü aramalarda biraz kasıyor gibi görsekte bizde aktif şekilde kullananlardanız. 

Bip şifreleme özelliğinden haberiniz var mı? Bip şifre koyma ve parmak izi ile giriş güvenliğine sahip olduğunu çok fazla kişinin bildiğini düşünmüyoruz. Bu özellikler eskiden başka bir uygulama ile sağlanırdı. Şimdilerde uygulamaların kendi bünyesinde yer alıyor. Bizimde bu iki özelliği kullandığımızı belirtmek isteriz. Parmak izi ile uygulamayı açma sorunsuz çalışmakta. Parmak izi okuyucusunun olmadığı telefonlarda Bip parola ile giriş özelliğinden yararlanabilir. 

Son yıllarda bilgi güvenliğinin önemi git gide artarken ülkemizde henüz tam bilincli kullanıcı çok fazla sayıda değil. Bankacılık giriş şifrelerini sahte sayfalarla çaldıranlar, telefonla şifre ve kredi kartını paylaşanlar, WhatsApp gibi uygulamalarla kişisel veya şifre gibi bilgileri paylaştıktan sonra silmeden bırakanlar. Bu bu şekilde uzar gider…

Bip parmak izi açma ve şifre koyma 

  1. Bip parola koymak için uygulamamızı açalım ve ayarlarına girelim
  2. Gizlilik seçeneğine dokunalım
  3. Güvenlikte “Uygulama şifresi ve Touch ID” dokunun
  4. Parola butonunu açınız
  5. Bip şifre koymak için parola gir ekranı açıalcak ve 6 haneli sayılarla oluşan bir şifre yazıyorsunuz
  6. Touch ID açmak istiyorsanız kilit aç’ ın yanındaki butona dokunun www.andronova.net

Bip şifre koyma ve parmak izi ile girişBip parmak izi açma ve şifre koyma Bip parola koymabip şifrelemebip uygulama şifre koyma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bip şifrleme için ek açıklama

Bip uygulama şifreleme ile Bip’ e her girdiğinizde sizden şifre isteyecek. Eğer parmak iziyle giriş özelliğini açtıysanız bu seferde parmak iziyle giriş yapacaksınız. Girerken parmağınızı okutmanız yeterli. Yani birde şifre girmek zorunda değilsiniz. 

Telefonunuz parmağinizi okumuyorsa o zaman “Vazgeç” yazısına dokunun ve Bip parolasını yazınız. Bu işlem iPhone telefondan yapılmıştır. Samsung Galaxy modellerde, Huawei telefonlarda ve Xiaomi gibi tüm Android cep telefonda geçerlidir.


Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2019, 14:13

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak