Bip videoları açılmıyor sorunu çözüldü

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

YouTube videosu Bip' de açılmıyor durumu için güncelleme yayına alındı ve artık sohbet ekranında videoları izlemek mümkün hala geldi. Peki diğerleri için çözüm?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bip, YouTube güncellemesi yaparak artık sohbet ekranında videoların açılmasını sağladı. Yardımcı bir uygulamaya ihtiyaç kalmadan izleme imkanı sunan yeni versiyonlar artı özeliklere kavuşuldu. 

Aynı zamanda artık grup görüntülü görüşmelerinin 15 kişiye çıkarıldığını da söyleyelim. Her ne kadar bu sayı bazılarında çok yüksek olsa da stabil çalışmadığını söyleyebiliriz. En azından bu durum ücretsiz olanlar için geçerli diyebiliriz.

Ülkemizde en oturaklı yerli uygulamaların başını çeken Bip, altyapı ve bazı özelliklerini geliştirebilse daha çok kullanıya ulaşacağını düşünüyoruz. Tabi bu da biraz ekonomik güce bağlı diyebiliriz. Büyük altyapıların oluşması için büyük teknolojik hamlelere ihtiyaç var. Yoğun kullanımlarla ve saldırılarla başa çıkmak adına buna ihtiyaç var.

Gelelim yeni özelliğin artılarına. Malum birisi YouTube video linki paylaştığında tıkladığınızda ya tarayıcı ile ya da videonun kendi uygulamasını açıyordu. Şimdi ise mesajlaşma alanında videoyu izleyebileceksiniz. Artı bir uygulamaya gerek kalmıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

YouTube videolar Bip uygulamasında açılmıyor 

Video Bip’ te açılmıyor sorunu yaşayanların mevcut  bu sürüme geçmediğini düşünebiliriz. Tabi telefonun uyumlu olması da gerekiyor. Yazılımın eski olmasından dolayı desteklemeyebilir. Bu konuda sorunu olmayanların kaldırıp tekrar kurmalarının yardımcı olacağını düşünüyoruz. Olmayanların harici sitelerde yer alan önceki versiyonları denemelerini öneriyoruz. Örnek 11.5 kullanılıyor ve siz 11.4 veya bir kaç versiyon aşağısına bakabilirsiniz. Bu bir örnek ve geçerliliği bulunmuyor.

Duruma göre uyumla ilgili bir sıkıntı olmadığından eminseniz, o zaman birde aşağıdakilere göz atın deriz.

Genelde Bip videolar açılmıyor ise;

Gelen herhangi bir video oynatmıyor ise bunun farklı nedenleri olacaktır. Önceden eski modeller için çözümümüz yardımcı oynatıcı uygulama kullanımı ile ortadan kaldırırdık. Bu da MX Player adlı uygulamadan yararlanırdık. Yine bu veya buna banzerlerinden yararlanılabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Atı yapılacakların listesini aşağıya bırakıyoruz.

  1. Önerdiğimiz uygulamayı (MX Player) kurunuz ve bir videoyu bu programı seçerek manuel açınız. Sonra cihazınızı yenidem başlatınız.
  2. Telefonun yer sorunu olmasından dolayı açılmada problemler çıkabilir. Var gibi görünse de yetersiz kalabilir.
  3. Tarihin yanlış olmasından dolayı bazılarında problem yaşatabiliyor.
  4. Başka benzeri uygulamalarda böyle bir kontrol ediniz.
  5. Bip oturumunuzu çıkışa atıp tekrar doğrulama ile girip kontrol ediniz. (Alınmıyorsa yedeğinizi almayı unutmayınız)
  6. Hem YouTube için hem de Bi için telefonun “Uygulamalar” alanına girilip bu iki uygulamanın üstüne dokunulacak. İçerisinde olan her seçenek çalıştırılacak. (Güncellemelerin kaldırılması ve verileri temizliği gibi)
  7. Yüklü olan herhangi bir uygulamanın buna neden olma olasılığı var. Test etmek adına ya devre dışı bırakılarak denenecek ya da teker teker kaldırılarak denenecek.

Baktığınız olmuyor o zamanda cihazın sıfırlanması gerekiyor. iPhone için sıfırla adlı bölümden önce ağ ve ayarların sıfırlanarak denenmesini öneririz. Duruma göre herşey sıfırlanır. Samsung içinde yukarıdakiler denendikten sonra fabrika ayarı düşünülür.

Ek önerimiz ise uygulamanın ayarlarından yapılacak işlemler olacak.

Ayarlar yazılı alana giriniz ve oradan da “Hesabım” yazanla devam edeceksiniz. İçerisinde önce “Geçmişi sil” ve test ettikten sonra devam ediyorsa bu seferde “Çıkış yap” seçeneğini kullanınız.

Son olarak yukarıdakiler işe yaramadı ise ilk resimde yer alan “Yardım” alanından sorun bildiriminizi yapınız.

Başka bir numara ile uygulamanızı test ediniz. Eğer hesabınızla alakalı ise profilden bir şeylerin değiştirilmesine izin verilmez.

Bip videoları açılmıyor sorunu çözüldü

İlk görselde hem geçmişin silinmesi yapılıyor hem çıkışa atılıyor hem de yardım almanız için başvuru yapacağınız alana giriliyor. Bu bölümlerin incelenmesini öneririz. Birde diğer ayarların değiştirilerek kontrol edilmesini öneririz. Video kalitesi gibi.

Bip videoları çalışmıyor

Bip videoları oynatmıyor


Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2021, 11:31

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.