Bitcoin Virüsü Bilgisayarları Kullanıyor

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Bitcoin virüsü: Bilgisayarınız Bitcoin üretiminde kullanılıyor olabilir mi? Bir kaç yıldır bazı korsanlar güvenliğini aştıkları bazı sitelere yerleştirdikleri kodlarla siteyi ziyaret eden kullanıcının bilgisayarına virüs bulaştırıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bitcoin virüsü, son zamanlarda önemli bazı sitelerde görüldükten sonra ortaya çıkmıştır. Hatta Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin alım satımının yapıldığı sitelerde dahi tespit edilmiştir. Bazı siteler, bilgisayar korsanları tarafından hacklenmiş ve hacklendiğini gizli tutan saldırganlar tarafından yerleştirilen kodlarla enfekte edilmiştir. Bu kodlar, siteyi ziyaret eden kullanıcıların bilgisayarlarına bulaşan virüsleri içerir. Böylece, bulaşan bilgisayarlar bir nevi zombi olarak kullanılabilir hale gelir.

Bazen Bitcoin ve Altcoin madenciliğinde kullanılan programlara enjekte edilen virüsler de gözlemlenmiştir. Bu, kullanıcıların bilgisayarlarını kullanarak kripto para birimleri madenciliği yapılırken, bilgisayarlarının kontrolünü ele geçiren kötü niyetli kişilerin işlerini kolaylaştırır. Bu tür virüslerin bulaştığı bilgisayarlar, sahiplerinin bilgisi dışında kripto para birimlerini madenciliği için kullanılır.

Adından sıklıkla bahsedilen Bitcoin terimi; hiçbir merkez bankası, resmi kuruluş ile bağlantısı olmayan, fakat istenilen herhangi bir ülkenin para birimi ile alınıp satılabilen, başka bir üçüncü parti yazılım veya aracı kurumuna gerek kalmadan para transferi yapılabilen dijital değerlerdir. Bu değerleri korsan yazılımlar veya siteler ile hiç bir emek harcamadan kolay kazanca dönüştürülebilmektedir. Kullanıcı bu korsan yazılımlara sahip bir siteyi ziyaret ettiğin de veya bu tür programları yüklediğinde kullanıcı bilgisi dışında gizli olarak sistem işlemeye başlamaktadır.

Bitcoin Virüsü Hakkında

Bitcoin virüsü, bilgisayar korsanlarının kullanıcıların bilgisayarlarına sızarak Bitcoin veya diğer kripto para birimlerini ele geçirmek amacıyla oluşturdukları zararlı yazılımları ifade eder. Bu virüsler, genellikle kötü amaçlı yazılım veya kötü niyetli yazılım olarak sınıflandırılır ve kullanıcıların bilgisayarlarını etkileyebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. Nasıl Bulaşır?: Bitcoin virüsleri, genellikle kullanıcıların bilgisayarlarına e-posta ekleri, yanıltıcı web siteleri veya yazılım güvenlik açıklarını kullanarak bulaşır. Kullanıcılar, farkında olmadan bu virüsleri indirir veya bilgisayarlarına yüklerler.
  2. Etkileri: Bitcoin virüsleri, bilgisayarın performansını etkileyebilir, dosyaları şifreleyebilir veya kullanıcının kripto para birimlerini ele geçirebilir. Ayrıca kişisel bilgileri çalabilir ve bilgisayarın güvenliğini tehlikeye atabilir.
  3. Önlemler: Bitcoin virüslerinden korunmanın en etkili yolu, güvenilir bir antivirüs programı kullanmak ve bilinmeyen kaynaklardan gelen dosyaları indirmemektir. Ayrıca, güçlü şifreler kullanmak, yazılım güncellemelerini düzenli olarak yapmak ve güvenilir kaynaklardan indirme yapmak da önemlidir.
  4. Temizleme: Eğer bir Bitcoin virüsü bulaştığını düşünüyorsanız, hemen bilgisayarınızı tarayarak zararlı yazılımları temizlemek için güvenilir bir antivirüs programı kullanmalısınız. Ardından, bilgisayarınızın güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri almalısınız.
  5. Dikkat Edilmesi Gerekenler: Bitcoin virüslerinden korunmak için, internet üzerinde dolaşırken dikkatli olmak ve güvenilir kaynaklardan yazılım indirmek önemlidir. Ayrıca, e-posta eklerini veya bağlantıları açmadan önce dikkatlice kontrol etmek de önemlidir.

Bitcoin Virüsü Bulaştığı Nasıl Anlaşılır?

Bitcoin bilgisayara virüs bulaştı! Korsan sitelere girildiğinde veya programları yüklendiğinde bilgisayar işlemcisi kullanımında aşırı derecede artış görünecek, bilgisayarda işlemcinin aşırı çalışmasına neden olacaktır. Bunu anlamanın en kolay yolu ctrl + alt + delete tuş kombinasyonlarını kullanarak görev yöneticisini açınız. Çalışan programlar ve ne kadar işlemci kullanıldığını gösteren bir ekran gelecektir. Eğer internet sitesinden kaynaklı bir artış görünüyor ise bilgisayarınız korsanların eline geçmiş kullanılıyor olabilir. Aynı şekilde hiçbir şey açık değilken de işlemci çok çalışıyor olabilir, bunun nedeni korsan yazılımın yüklü olmasıdır.

Kısaca bilgisayarınız aşırı yavaşladıysa ve CPU / ekran kartı soğutucuları çok sesli çalışıyorsa bi ihtimal virüs bulaşmış olabilir. www.andronova.net

Bitcoin virüsü bilgisayarları kullanıyor

Bitcoin Virüsü Nasıl Engellenir?

İnternet siteleri üzerinden korsan faaliyetleri engellemek için reklam engelleyici programlar, bilgisayara yüklü olarak çalışan programları engellemek içinde antivürüs programlarının kullanılması korsan bitcoin üretimine engel olacaktır. Tabi her zaman ki gibi güncel virüs programlarını önermekteyiz. Birde tarayıcı da güvenlik eklentisinin yüklü olması artı bir güvenlik önlemidir. Bir çok virüs programının tarayıcılar için kullandığı veya önerdiği tarayıcı güvenlik programı vardı. 

Virüs programınızın güvenlik duvarını ve web güvenlik seçeneklerini açmayı ihmal etmeyiniz.

Sonraki: Bitcoin Müşteri Hizmetleri

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak