Geçtiğimiz yıl Microsoft ile düzenlediği etkinlikte Windows Phone ailesine mensup iki telefon duyurusu gerçekleştiren HTC, Windows Phone platformuna büyük önem verdikleri ve gelişen bir platformun içerisinde yer almaktan memnuniyet duyduklarını ifade etmişti. Oysa gelinen noktaya bakıldığında HTC’nin ağırlığı Android tarafına verdiğini ve Windws Phone tarafında Nokia’nın hakimiyetine rakip olamadığını görüyoruz.
Nokia mobil ve servisler bölümünün satın alımını gerçekleştiren Microsoft, Windows Phone ekosisteminin sadece Nokia’dan ibaret oluşmasından ciddi manada rahatsız görünüyor. Bloomberg kaynaklarına göre, yazılım devi Microsoft, HTC’nin Android platformuna dahil ettiği telefonların Windows Phone işletim sistemli versiyonlarını çıkarmasını istiyor.
Hazırlanan raporda; geçtiğimiz günlerde HTC yetkilileri ile Microsoft işletim sistemleri şefi Terry Myerson arasında görüşmelerin yapıldığı ve Microsoft’un Windows Phone platformunda HTC’yi daha aktif görmek ve şirketi kendi platformuna teşvik etmek için lisans ücretlerinde indirme gidebileceği hatta hiç ücret almayabileceği belirtiliyor.
Akıllı telefon platformunun %3’lük dilimini elinde bulunduran Windows Phone’un daha geniş kitlelere ulaşmak için geliştireceği farklı yöntemler merakla takip edilecektir. HTC ile yapılan görüşmelerde, telefonların Windows Phone ve Android’i aynı anda çalıştırması ya da seçimin kullanıcıya bırakılması gibi seçeneklerden hangisinin olacağı net değil. Henüz başlayan senaryonun ileride daha fazla detayı gün yüzüne çıkarması bekleniyor.
Not: Bir süre önce HTC One’ın Windows Phone işletim sistemine sahip seçeneğinin sunulacağı konuşuluyordu. Görünüşe bakılırsa kapalı kapılar ardında bu yönde görüşmeler sürdürülüyor.
ilgili>> Engadget