Bluetooth bağlantısı ile araç kiti üzerinden arabada sesli arama

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Araç kullanırken Samsung cep telefonda araç kiti üzerinden Bluetooth bağlantısı ile arama yapma ve gelen aramayı cevaplama. Telefonu arabayla eşleştirme ayarları resimli anlatım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung marka telefon modellerinde Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy S7, Galaxy S8 , A7, A5, A3, J3, J5, J7 modellerinde araç kullanırken araçta yer alan araç kiti üzerinden sesli arama yapma veya gelen aramalara cevap verebilme ayarlarını nasıl yapabileceğinizi resimli olarak anlatacağız. 

Özellikle araç kullanırken telefonlarımızın çalması aslında tehlikeye davet niteliğindedir. Çünkü araçlarda kullandığınız telefonlar dikkatinizin yoldan ayrılmasına sebeptir. Hatta ülkemizde araç kullanırken telefon konuşması yapmak trafik cezasını gerektiren bir harekettir. Bundan dolayı can güvenliğimiz için mümkün oldukça telefon görüşmelerimizi araç içerisinde yapmamalıyız. Fakat eğer çok önemli bir görüşme yapacaksan birazdan bahsedeceğimiz yöntemi kullanarak konuşabilirsiniz. Tabiki mümkünse bizce hiç konuşmamanızdır 🙂

Şimdi Bluetooth bağlantısı ile aracınızda var olan kit üzerinden gelen aramalara cevap verebilme işleminin nasıl yapılacağını anlatalım. Özellikle tabiki telefonunuz kilitli konumda iken bu anlatacağımız konu işinize yarayacaktır. Çünkü telefon ile araç arasında eşleştirme yapsanız bile eğer telefon üzerinde yer alan ayarlarınızı yapmadığınızda telefonunuz kilitli iken arama gerçekleştirmeyecektir. Bundan dolayı Cihaz kilitli iken arama yapabilme özelliğinin aktif edilmesi gerekmektedir.

  • İlk olarak uygulamalar simgesine tıklayarak telefon aramalarını yaptığınız telefon simgesine basınız. 
  • Ardından Arama Ayarları seçeneğine geliniz.
  • Bu bölümde yer alan  Arama aksesuarları bölümüne geliniz. 
  • Sonra Giden arama koşulları kısmı
  • Son olarak açılan bölümde yer alan Cihaz kilitliyken bil arama yap  seçeneğini seçiniz.

Yukarıda anlattıklarımızı aşağıda sırasıyla resmlerini yayınlanmaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bluetooth araç kiti üzerinden sesli arama

Bluetooth bağlantısı ile araç kiti üzerinden sesli arama 


Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 10:13

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.