Bu hesabın Tweetleri korumalıdır ne demek

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Twitter hesabıma girmeye çalıştığımda "Bu hesabın Tweetleri korumalıdır" diyor. Tweetlerin ve profilin yalnızca onaylanan takipçiler göreceğini belirtiyor. Nedir, ne demek istiyor?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu hesabın Tweetleri korumalıdır ne demek? Twitter‘ da hesap açtığınızda tweetler herkese açık olarak ayarlıdır. Yani herkes sizin paylaşımlarınızı görebilir. Ama isteyen sadece takip ettiği kişilerin görmesini sağlayabilir. Bu genel özel hesaplarda yapılan bir işlem. Aile veya özel paylaşımları olanlar bu seçeneği seçer. Birde aşırı siyasi veya grup halinde hareket edenler bu tarz seçenekleri kullanır. Bazılarıda gizem katmak için dener.

Twitter’ da korumalı hesap birinin sizi takip ettiğinde size onay gelir. Eğer onaylarsanız takip etmeye başlar. 

Korumalı Tweet nedir nasıl kullanılır?

Şu nu da eklemek isterim eğer hesabınız daha önce korumalı değildi ve sonra korumaya aldığınızda önceden sizi takip edenler için sizden bir onay alınmaz. Sizin paylaştıklarınızı görür. Yani geçmişe dönük bir işlem yapılamıyor. Eğer birinin sizin paylaştıklarınızı görmesini istemiyorsanız engelleme adımlarını uygulayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu hesabın Tweetleri korumalıdır ne demek

  • Korumalı hesapta Tweetleri ve Tweetlerin bağlantılarını, yalnız takipçiler görebilir.
  • Korumada kaldığında Takipçiler, Tweetleri Retweetleme ve yorum ekleyip Retweetleme için bu simgeyi kullanamaz. Retweet simgesini kullanamaz.
  • Korumalı Tweetleri 3. kişiler ve arama motorları göremez. Yani Google veya Yandex gibi… 
  • Korumalı hesapta Tweetler sadece takipçiler tarafından aranabilir.
  • Takip etmeyenlere gönderilen yanıtlar sadece takipçileriniz gördüğünden yanıtladığınız hesap ve diğer hesaplar bu yanıtı göremez.

Tweetleri koruma açma kapatma adımları

Tweetleri korumalıdır nasıl kapatılır? Bazıları hesabına başka hesaptan bakınca veya hesaba giriş yapmadan bakınca bu uyarıyla karşılaşırlar. Bilmeyenler hesaplarında sorun olduğunu düşünür. Bazıları hesaplarının çalındığı düşüncesiyle bazı işlemler yapmaya çalışır. Aşağıda korumalı Tweetler nasıl açılır ve korumalı Tweetler nasıl kapatılır resimli olarak göstermek istedik.

Korumalı Tweet nedir nasıl kullanılır?Tweetleri koruma açma kapatma adımlarıTweetleri korumalıdır nasıl kapatılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.