Cep telefon fiyatları neden yüksek

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Son 1-2 aydır cep telefonlarına önemli bir zam yapıldı. Euro ve doların yükselmesi ile yeni telefon modellerinde %20 ile %30 arası zam geldi. Samsung Galaxy, iPhone ve Huawei fiyatlarında önemli artış.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yükselen döviz kurları birçok teknolojik aletin fiyatlarına zaman gelmesine sebep oldu. Cep telefonlarındaki artışın en büyük sebeplerinden birisi döviz kurlarındaki inanılmaz artışlardır.

Cep telefonları konusunda oldukça dış alım gerçekleştiren Türkiye kendi ürettiği telefonlardan çok ithal ettiği cep telefonlarının satışını yapıyor. Dolar ve Euro artış gösterdikçe her türlü alışveriş imkanı zorlaşıyor. Bu zorluklardan bir tanesi de cep telefonlarının alımı oluyor. Dolardaki artış her şeye yansıdığı gibi cep telefonlarına da yansıyor.

Eski sürüm cep telefonları bu fiyat farklılığına pek uğramasa da son sürüm telefonlar bu fiyatların artışına uğradı. Örneğin İPhone markalı cep telefonlarına çok fazla zam geldi ve yeni çıkan sürümlerine de bu zamların gelmesi bekleniyor. Yabancı üretimli telefonlar Türkiye sınırları içerinde oldukça farklı ücretlerle satışa sunuluyor ve bu ücretler dövize bağlı olarak yükseliş gösteriyor.

Cep telefonlarında fiyatların düşmesi bekleniyor mu? Zam getirilen cep telefonları son model olan ve kullanıma başlanması çok eski olmayan telefonlar olmuştur. Zam gelmesinin sebebi döviz artışı olduğu için zamların geri çekilmesi de döviz kurlarının değişikliğine bağlıdır. Bu değişiklik hem artış yönünde hem de azalış yönünde olabilir. Değişiklik yaşanması için doların düşmesi gerekir. Dolarda düşüş yaşanmadığı sürece zamlar yerini koruyacak ve üretilen telefonlarda zam ile birlikte üretilip satışa sunulacaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cep telefon fiyatları neden yüksek

Cep telefonlarına ne kadar zam geldi?

Cep telefonlarına gelen zamların 1000 Türk Lirası civarında olduğu biliniyor. Samsung ve diğer Android telefonlarda markalara göre değişiklik gösteriyor. İPhone fiyatlarındaki artışın 1000 Türk Lirası kadar gerçekleştiği söyleniyor. Ancak herhangi bir telefoncuya gidilmeden kesin fiyatlar verilmesi mümkün değil.


Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2018, 13:36

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir