Chrome şüpheli dosyaları ve uzantıları engelleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Chrome tarayıcısını, zararlı programlar ve uzantılardan korunma adına geliştirilen bir özellik yakında kullanıcılarının kullanımına sunulacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google, tarayıcısı Chrome’ da şüpheli görülen dosyaların indirilmesini ve zararlı uzantıları tespit edilmesi adına kolaylık sağlayacağı bir özelliği çıkarmaya hazırlanıyor.

Yapılan değişimin az da olsa ihlalleri engelleyeceğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan kimlik avı web sitelerinin hedeflenerek daha başarılı uyarı tasarlayan şirketin bu mantık üzerinden ilerlediği vurgulanıyor.

Uzantılar, Chrome’ ın üç nokta alanına girdiğinizde, “Diğer araçlar” alanında yer alan bir özellik. Buraya eksiden zararlı uzantılar eklenerek, girilen web sitelerinde kendi kendine çıkan reklamlar ve açılan sayfalarla karşılaşabiliyorduk. Şu an yapılan çalışmaya göre yüklenen uzantının güvenli olarak kabul görmeden bir uyarı iletilecek. Tabi yine yüklemek isteyen kullanıcılara devam etmeleri için seçenek sunulacak. 

Şirketin açıklamalarında şu an mağazada yer alan uzantıların 4/3 güvenli olarak görülmekte. Ek olarak alınan uyarının gerçekte tehlikeli olduğunu gösteren bir anlam ifade etmediğini, ilgili geliştiriciler mağazanın çıkardığı politika değişikliğine göre yakın zamanda bir değişim yapmadığı anlamı da taşıyabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çalışmaların detaylarında, şüpheli olarka görülenler için yeni tarama özelliğininde yer alacağı söyleniyor. Tabi daha geniş çapta tarama için Google sunucuları üzerinde yükleme yaparak, tarama sırasında daha net bir sonuç çıkaracaktır. Yine bu seçenekte istenilirse atlanabilecek. Bu yapıldığında da ekstra korumadan mahrum kalınacak.

Chrome şüpheli dosyaları ve uzantıları engelleme

Her ne kadar böyle bir önemli çalışma kullanıma sunulacak olsa dahi, tek başına yeterli olmayacağını belirtelim. Yine de gelişmiş bir antivirüs yazılımının güvenlik duvarından yararlanılmasını öneriyoruz. Ayrıca yine bu virüs programlarının ek bir yazılımıyla uzantıları kısmi olarak önleme özellikleri bulunmakta.

Her şeyden önce girilen sitelere dikkat edilmeli, işletim sisteminin güncel tutulması sağlanmalı ve ek korumalardan yararlanılmalı. Tabi birden fazla virüs koruma yazılımından uzak durulmasını öneriyoruz. Koruyacak derken tam tersi olabiliyor. Yanında yavaşlatma durumuna bulunmakta.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir