Cinsel içerikli sitelerden ve film sitelerinden virüs bulaşabiliyor mu? Evet Kovter adlı virüs bulaştığı telefonda ve bilgisayarda istenmeyen reklamların açılmasına neden olabiliyor.
Uzun yıllardır özellikle cinsel içerikli ve film sitelerinde dolaşan reklam virüsü 2017′ de daha da gelişti. Artık hesaplar çalındığı gibi virüsle reklam geliri de kolay yoldan elde edilebiliyor.
Video izlerken virüs kurbanı olabilirsiniz. Yukarıdaki belirttiğimiz sitelerde açılan kontrolsüz reklamlar bazen bilgisayarınıza veya cep telefonunuza kendiliğinden açılan reklamlara neden olabiliyor. Reklam virüsü uzun zamandır büyük ilegal kazanç kapısı oldu. Bunlardan biri olan Kovter zararlı yazılımı bulaştığı bilgisayarda gizlenerek reklam tıklaması yaparak, virüsü hazırlayanlara büyük paralar kazandırıyor.
Bazı film sitelerinde ve cinsel içerikli sitelerde görülen güvenlik açıkları bu zararlı yazılımları yapanların barınağı olabiliyor.
Kovter virüsü ne kadar zararlı
Şu an için sadece reklam virüsü olarak algılanmakta. Reklam kazançları için bulaşan bilgisayarlarda kendi kendine reklam açılmasına neden olabiliyor. Bazıları da ipin ucunu kaçırarak sürekli reklamların açılmasına neden olabiliyor. Tabi bu tarz virüsler bazen bilgisayarda ve mobil cihazlarda kayıtlı bilgileri çalabiliyor.
Virüs nasıl temizlenir
Yukarıdaki gibi bir sorununuz varsa önce bilgisayarınızı kapatınız. Güvenli mod da açıp güncel bir virüs programı ve malwaretips ya da tarzı bir programla virüs taraması yapınız. Tespit edilen bazı virüsler eğer silinemiyorsa, flash belleğe atacağınız ön yüklemeli virüs temizleme programı ile bu sorunu çözebilirsiniz. Yani bilgisayarı flash bellekle seçeneği ile başlatıp virüs taraması yapınız. www.andronova.net
Tablet veya cep telefona virüs bulaştıysa internet bağlantısını kesiniz. Varsa virüs uygulaması ile virüs taratması yapınız. Yoksa telefona bilgisayar aracılığı ile malwaretips tarzı bir uygulamas kurulum dosyasını atıp yükleyiniz. Yapamıyorsanız internet bağlantısını açıp örnek Android telefonlar için Google Play Store’ den indirip ve internet bağlantısını kesip tarama yapınız. Son öneri cihazı fabrika ayarlarına döndürme olacak.
Reklam virüsü Windows XP, Windows 7, Windows 10 ve Windows 8.1′ de görülmekte. Özellikle de Windows XP’ de daha çok görülebiliyor. Bu virüs mobil cihazlarda iOS / iPhone’ da çok nadir görülen ama Android cihazlarda sık görülebiliyor.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 13:12