Cloudflare error 521 web server is down hatası

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Cloudflare error 521 nedir veya web server is down ne demek diye çözüm arayanlar bu geçici bir hata. Cloudflare nedeniyle site açılmıyor ve sebebi servisler.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bugün öğlen başlayan Cloudflare nedenli erişim sorunu dünya genelinde çok sayıda siteye erişimi engelledi.

Gün içerisinde ara ara erişim kesintileri görülen bazı sitelerde nedeni geç de olsa tespit edildi. Sorun Cloudflare sunucuları kaynaklı.CDN servislerinde görülen ağ sorunları dünya genelini etkiledi.

Kısa süreli ara kesintiler bağlantıyı zaman aşımı hatasına düşürdü. Bazı sitelerde Cloudflare site açılmıyor ve “Error 521 web server is down” uyarısı ile devam etti.

Sorun Türkiye dahil tüm ülkelerde yaşandı. Açıklamada sorunun kısa ama uzun sürdüğü yönünde.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cloudflare resmi açıklaması

Sorunun farkındayız ve ağ operasyonundaki ekiplerin sorunu çözmeleri için çalışmaları yaptıklarını açıkladı. Cloudflare tercih eden tüm siteler etkilendi.

Cloudflare ücretsiz veya ücretli olarak kullanımı tercih eden sitelerin çoğu sitelerine yapılan DDoS saldırıları önlemek için kullanmakta. Önemli bir diğer iki hizmetiyse DNS ve CDN. DNS olarak 1111 çok tercih edilen hizmetlerden biri. CDN ise son yıllarda çokça önerilen hizmetlerden. CDN ile hızlı şekilde sitelere erişim sağlanmakta.

Cloudflare error 521 web server is down hatası


Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2019, 21:42

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.